Hoppa till huvudinnehållet

Sunne tog ny seger

Publicerad:
Arvika HC förlorade mot Sunne IK
Arvika HC förlorade mot Sunne IK

Sunne är svårslaget i hockeytvåan västra C herr. Mot Arvika borta i Sparbanken Arena på onsdagen blev det seger igen. Laget vann med 4-2 (2-0, 2-0, 0-2) och har nu fem segrar i rad.

– Vi vinner trots att vi inte kommer upp i den nivå vi har haft tidigare spelmässigt, men tre viktiga poäng in på kontot är vi väldigt nöjda med. Vi har första perioden, en jämn andra och den tredje går till Arvika. Bra offrande försvarsspel och bra målvaktsspel så håller vi undan. Starkt att vinna trots att inte spelet stämmer. Vi är jätteglada att kunna bjuda upp till bra motstånd mot alla lag vi spelar emot för tillfället, vi är ödmjuka inför kommande matcher då vi vet att det är bara tuffa matcher i denna serie, kommenterade Sunnes tränare Mikael Johansson.

I början av matchen var Sunne starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Samuel Henriksson i mitten av perioden. Sunne gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Richard Jägermyr och Linus Svensson, vilket avgjorde matchen. Felix Brandhammar och Linus Frost reducerade förvisso, men närmare än 2-4 kom inte Arvika. Sunne tog därmed en säker seger.

Resultatet innebär att Arvika ligger kvar på åttonde och sista plats och Sunne på sjätte plats i tabellen.

Söndag 10 december 16.00 spelar Sunne hemma mot Grums.

Artikeltaggar

Arvika HCHockeytvåan Västra CIshockeySparbanken ArenaSunne IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.