Hoppa till huvudinnehållet

Sunnes första nyförvärv - Ämterviks förra skyttekung: ”Hårt arbetande forward”

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Tungt första nyförvärv av IFK Sunne. Anton Johansson återvänder till klubben han spelade ungdomsfotboll för.
Tungt första nyförvärv av IFK Sunne. Anton Johansson återvänder till klubben han spelade ungdomsfotboll för. Foto: IFK Sunne

IFK Sunne har gjort sin första förstärkning inför kommande säsong.

Anton Johansson, 23, som öst in mål för Ämtervik de senaste åren, återvänder till Sunne.

– En spelartyp som vi saknat de senaste åren, skriver IFK Sunne på sin hemsida.

Han var både lagkapten och Ämterviks stora målskytt i flera säsonger i rad. 2022 gjorde han 22 mål på 18 matcher i division 5 för ÄFF.

En målskörd som förstås inte gick obemärkt förbi. Den gångna säsongen flyttade Anton Johansson till division 3-laget Torsby IF, där han gjorde fyra mål på 19 matcher för nästjumbon som åkte ner till fyran.

Division 4-spel blir det för Anton Johansson nästa år - men inte i Torsby.

Den löpstarka och målfarliga anfallaren är klar för IFK Sunne, där han kommer att återförenas med tränaren Wouter de Vries.

– Anton började som ungdomsspelare i IFK, fortsatte sedan till Ämtervik FF där han varit en bärande spelare och skyttekung under flera år. Inför 2023 tog Anton steget till Torsby IF och spel i division 3 och har gjort det jättebra. Anton är förutom en bra fotbollsspelare även en duktig spelare i Sunne IK. Nu vänder alltså Anton åter till IFK Sunne och vi är jätteglada att han väljer att spela för oss. I Anton får IFK en spelare med spetsegenskaper i djupledsspel samt en rivig spelare i motståndarnas box vilket IFK saknat de senaste åren. Anton är dessutom en hårt arbetande forward som kommer bli jobbig för motståndarna, skriver IFK Sunne.

Artikeltaggar

FotbollIFK SunneNyförvärvSunneSunne IKTorsbyTorsby IFÄmterviks FF

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.