Hoppa till huvudinnehållet

Tredje raka segern för SIK: ”Skapar mängder av lägen”

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Sunne IK är inne i säsongens bästa period just nu. Arkivbild.
Sunne IK är inne i säsongens bästa period just nu. Arkivbild. Foto: Fredrik Finnebråth

Sunne IK är inne i ett bra flow.

Under onsdagskvällen tog de sin tredje raka seger i Hockeytvåan, hemma mot Karlskoga IK.

5-3 (3-1, 0-1, 2-1) slutade matchen.

– Vi vann väldigt rättvist, säger tränaren Mikael Johansson.

Efter en tung period har Sunne IK hittat rätt i spelet - och fått resultat.

Mot jumbon Karlskoga förlängdes segersviten till tre matcher efter en stark start där hemmalaget gjorde tre mål i den första perioden, signerade de tre ”åldermännen” Erik Berntsen, Robin Johansson och Johan Berntsen.

Karlskoga gav sig dock inte så enkelt, och var länge bara ett mål från likaläge inför 349 åskådare i Helmia Arena.

Då klev Sunnebacken Erik Gunnarsson fram - två gånger om. Först gjorde han 4-2 till Sunne, men Karlskoga reducerade ännu en gång. Då satte samma spelare spiken i kistan med två minuter kvar att spela.

– Två fina mål av Erik, bra att målskyttet sprids ut lite i laget, säger Mikael Johansson.

Sunne besegrade Karlskoga med 5-3.

– En riktig krigarseger, första perioden är riktigt bra från vår sida. Vi har bra fart på skridskorna och trycker ner Karlskoga som har svårt att freda sig. Vi skapar mängder av lägen och 3-1 är i underkant, andra och tredje är mer hafsigt och mer kämpa om puckarna, men vi vinner fullt rättvist.

Att Sunne har tre raka segrar är ingen slump.

– Det började redan i bortamatchen mot Grums. Även om vi förlorade så började vi sätta försvarsspelet, och har byggt vidare från det.

– Men vi måste också påminna oss om att det här hårda jobbet är inget som kommer gratis, det är superviktigt att vi är ödmjuka inför kommande uppgifter och förstår orsaken till att vi gått bättre senaste tiden.

Det blir ingen större vila för Sunne. Redan på fredag väntar säsongens tredje derby mot Munkfors - det andra i Helmia Arena.

– Munkfors har gått jättebra under en längre tid nu. Det blir en tuff nöt att knäcka. Samtidigt har vi spelat upp oss också. Jag tror att det blir en riktigt trevlig match med känslor, målchanser och förhoppningsvis mycket publik. Det ska bli intressant att se om vi kan mäta oss.

De kommer med en stark trupp. Robin Johansson är med i truppen, även Oscar Olsson och Joachim Johansson ser ut att vara tillbaka. Den som däremot saknas är Anders Skoog som blir borta ett tag på grund av skada.

Mål, Sunne IK: Erik Gunnarsson 2, Erik Berntsen, Robin Johansson, Johan Berntsen.

Artikeltaggar

Erik GunnarssonHelmiaIshockeyJohan BerntsenKarlskogaKarlskoga IKMunkforsRobin JohanssonSkridskorSunneSunne IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.