Hoppa till huvudinnehållet

Ombytta roller när Sunne besegrade Åmål

Publicerad:
Sunne IK vann mot Åmåls SK
Sunne IK vann mot Åmåls SK

På söndagen möttes Sunne och gästande Åmål i Helmia Arena i hockeytvåan västra C herr. Senast lagen möttes tog Åmål en enkel seger med 9-2, men den här gången var det Sunne som vann. Slutresultatet blev 6-2 (1-1, 2-0, 3-1).

Sunnes tränare Mikael Johansson kommenterade matchen:

– Vi spelar som ett lag nu, håller ihop och jobbar för varandra över hela banan. Idag var vi verkligen värda segern, Åmål har ett antal spetsspelare som är farliga och måste lyckas men idag var vi det bättre laget sett över 3 perioder med många fina anfall och borde kanske gjort några fler mål. En riktigt skön seger!

Första perioden var jämn. Åmål inledde bäst och tog ledningen genom Jonathan Andersson efter 9.20, men Sunne kvitterade genom Erik Berntsen efter 16.07. I andra perioden var Sunne starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Johan Berntsen och Erik Gunnarsson. 3.41 in i tredje perioden slog Anton Larsson till på pass av William Nilsson-Westlund och Samuel Henriksson och ökade ledningen för Sunne.

6.32 in i perioden nätade Åmåls Jack Olmstead på pass av David Kozma och reducerade för Åmål. Fler mål än så blev det inte för Åmål.

Efter 16.00 slog Anton Johansson till framspelad av Johan Berntsen och ökade ledningen för Sunne.

Efter 17.48 nätade Anton Johansson ännu en gång på pass av Martin Gerdin och Christoffer Jonsson-Sundqvist och ökade ledningen för Sunne. Därmed hade Sunne vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 6-2.

Sunne ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Åmål ligger på tredje plats.

I nästa match möter Sunne Kil borta på onsdag 22 november 19.00.

Artikeltaggar

Åmåls SKHelmia arenaHockeytvåan Västra CIshockeySunne IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.