Hoppa till huvudinnehållet

Tränarduon fortsätter i moderklubben: ”Siktar på uppflyttning”

Publicerad:
Marcus Palmberg och Tomas Gunnarsson, två av klubbens mest välbekanta ansikten, fortsätter som tränare Ämterviks FF.
Marcus Palmberg och Tomas Gunnarsson, två av klubbens mest välbekanta ansikten, fortsätter som tränare Ämterviks FF. Foto: Ämterviks FF

Marcus Palmberg och Tomas Gunnarsson fortsätter att dela på tränaransvaret i Ämtervik nästa säsong.

Då hoppas de att höstlaget ÄFF dyker upp även på våren.

– Det är något vi måste titta på, för vi vill vara med i toppen, säger Tomas Gunnarsson.

Det blir välbekanta ansikten vid sidlinjen i Ämtervik även 2024. Marcus Palmberg och Tomas Gunnarsson är två av klubbens mesta spelare genom tiderna. På senare år har duon även lyckats som tränare, där de tillsammans med Torbjörn ”Tobba” Nilsson var med och tog upp Ämtervik till division 4 för första gången 2020.

Nu väljer både Palmberg och Gunnarsson att fortsätta som tränare.

– Det var ett enkelt beslut, förutom att både jag och Marcus brottas lite med tiden ibland. Men det var en väldigt rolig säsong i år, pusselbitarna börjar falla på plats. Jag och Marcus känner varandra väl och funkar bra tillsammans, det är väldigt skönt att det blev så här.

ÄFF - ett höstlag

En svag vårsäsong - en urstark höstsäsong. Känns det igen? Ja, för Ämtervik kan deras två senaste säsonger i division 5 sammanfattas just på det sättet.

– Vi kom inte riktigt igång på våren, sedan fick vi mer kontinuitet både på träningar och matcher som gjorde att vi kunde spela med nästan samma lag. Det är så det är på den här nivån, vi hade en del spelare borta på jobb i våras, och några skador. Vi tar ändå med oss mycket positivt från säsongen, som helhet är vi väldigt nöjda - speciellt slutet på säsongen var fantastiskt bra.

Men för ett lag med toppambitioner räcker det inte att bara spela ut på hösten. Trots segertåget under hösten blev det bara en fjärdeplats i division 5 västra för Ämtervik - på grund av den tröga inledningen på säsongen.

Är det ren slump eller vad beror det på?

– Det är lite märkligt. Vi kan inte skylla på att spelare saknades på grund av jobb, för det gäller ju inte bara på våren. Det är något både vi och spelarna måste titta på, för vi vill vara med i toppen. Då gäller det att vi är med från start.

Ämtervik verkar trivas som bäst när det är kallt och mössa på. Kan höstlaget ÄFF starta 2024-säsongen bättre?
Ämtervik verkar trivas som bäst när det är kallt och mössa på. Kan höstlaget ÄFF starta 2024-säsongen bättre? Foto: Fredrik Finnebråth

Silly Season har precis börjat. En tid då vissa klubbar är ute med den stora hoven.

Inte Ämtervik.

– Det ser väldigt bra ut, spelarna verkar nöjda och tycker det är kul att spela i laget. Min förhoppning är att vi kan behålla många spelare, bygga vidare på det vi startat. Det är lite det som Ämtervik försöker varje år, vi är ingen klubb som är känd för att värva massa spelare. Styrkan i Ämtervik är att vi har en grupp som trivs ihop, på den här nivån är det otroligt viktigt att de har kul - sedan är det så klart tävlingsmänniskor som vill vinna. Men vi ska försöka bygga vidare på det vi har, spelare som trivs och vill vara kvar. Sedan spetsar vi gärna till truppen med något nyförvärv.

Ämtervik har bara spelat en säsong i fyran. Då blev det nedflyttning direkt.

Vill ni gå upp till division 4?

– Vi vill vara i toppen, det känns som att vi har potential att höja oss ett snäpp. Jag tror att de flesta vill gå upp till fyran, vi har varit där förut, och det är inte så lätt, men det är helt klart dit vi siktar. Jag tror inte vi att vi hade gjort bort oss där, säger Tomas Gunnarsson.

Artikeltaggar

Ämterviks FFFotbollNyförvärv

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.