Hoppa till huvudinnehållet

Kyrka i Sunne till salu: ”Bara fantasin stoppar”

Publicerad:
Filadelfiakyrkan i Sunne är till salu.
Filadelfiakyrkan i Sunne är till salu. Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Den gamla Filadelfiakyrkan i Sunne är till salu.

– Det är en fantastisk byggnad, en superhärlig lokal. För rätt person kan det vara världens möjlighet, konstaterar Victoria Håkansson, mäklare vid Svensk Fastighetsförmedling i Sunne.

Filadelfiakyrkan byggdes 1929 och där drev församlingen verksamhet i många år. 2010 såldes kyrkan till komikern Kristoffer Appelqvist med familj och där arrangerades både utställningar och uppträdanden. Runt 2020 bytte kyrkan ägare igen och därefter drevs inredningsbutik i lokalerna.

Och nu är den alltså till salu igen, med nyrenoverad kyrksal och en ny kamin som murats ända upp till nocken.

– Den vore perfekt till någon form av verksamhet. Kanske butik, café eller kontor. Det är en fin fastighet med väldigt bra läge i centrum. Den har utvecklingspotential och det är bara fantasin som sätter gränser, konstaterar Victoria Håkansson.

En kamin har murats upp i gamla kyrksalen.
En kamin har murats upp i gamla kyrksalen. Foto: Svensk fastighetsförmedling

Man har möjligheten att bo och jobba på samma ställe, då det finns en lägenhet om tre rum och kök i två plan.

– Det går även att göra fler lägenheter i bland annat källarplan. Men det finns en detaljplan som styr och som jag förstår det får man inte göra bostäder i hela kyrkan. Man bör därför ta en kontakt med kommunen och undersöka vilka verksamheter som är lämpliga för ändamålet.

Hur har intresset varit för kyrkan?

– Många har tittat på annonsen och fått några förfrågningar. Men vi har ännu inte visat den för någon, berättar Victoria Håkansson.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterFörsamlingarMäklareSunneSvensk Fastighetsförmedling

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.