Hoppa till huvudinnehållet

Tummen upp för maratonförslag i kommunstyrelsen

Publicerad:
Kommunstyrelsen i Sunne sa bland annat ja till medborgarförslaget om att uppmuntra till ett nytt Fryken maraton. Bilden togs vid första Fryken maraton 1998.
Kommunstyrelsen i Sunne sa bland annat ja till medborgarförslaget om att uppmuntra till ett nytt Fryken maraton. Bilden togs vid första Fryken maraton 1998. Foto: Karina Johansson

Det blev ja även i kommunstyrelsen till initiativet att Sunne kommun ska uppmuntra idrottsklubbar att arrangera Fryken maraton. Liksom till förslaget om en hundlatrin vid brukshundsklubben. Övriga medborgarförslag fick dock andra svar när kommunstyrelsen i Sunne sammanträdde i förra veckan.

Enligt ett medborgarförslag bör Sunne kommun ta en aktiv roll i att uppmuntra lokala idrottsklubbar att arrangera Fryken maraton igen. Förslagsställaren anser att kommunen exempelvis kan erbjuda ekonomiskt stöd, marknadsföringshjälp och tillståndsgivning för evenemanget.

”Detta skulle kunna ge en fantastisk upplevelse för deltagare, publik och lokalsamhälle i stort. En återkomst av Fryken Maraton skulle ha många positiva effekter, locka besökare från när och fjärran, vilket skulle gynna våra lokala företag och stärka turismen i regionen”, skrevs det i medborgarförslaget som alltså bifölls.

Även medborgarförslaget om hundlatrin i anslutning till vandringsled, vid brukshundsklubben i Sunne, bifölls av kommunstyrelsen.

Medborgarförslaget om en utredning av en förlängning av cykelvägen från Ingmår till Edsbjörke besvaras med hänvisning till att sträckan läggs till som förslag som utreds vid nästa revidering av Sunne kommuns cykelplan.

Ett annat medborgarförslag handlade om att genomföra en informationskampanj mot utomhusbränning av plast. Förslagsställaren föreslår att kampanjen fokuserar på att informera om hur man på ett säkert och miljövänligt sätt hanterar plastavfall genom att sortera det och lämna det till återvinning.

Förslaget anses dock besvarat då information om hur man ska sortera sitt avfall finns på kommunens hemsida och i miljöalmanackan samt att Miljöenheten redan informerar om sådant när behovet finns.

Det hade också inkommit ett förslag om att Sunne kommun bör införa en policy för att främja användningen av miljövänliga produkter inom djurhållningen. Medborgarförslaget avslogs med hänvisning till att kommunen inte är tillsyns- eller tillståndsansvarig för foderhantering eller djurtransporter.

Artikeltaggar

FrykenKommunstyrelsenMaratonMedborgarförslagMotionerPolitikSunneSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.