Hoppa till huvudinnehållet

En pinne för Mallbacken – som stod för magnifik avslutning: ”Supernöjda”

Publicerad:
Mallbacken med lagkapten Irvina Bajramovic, tvåa från vänster, säkrade nytt kontrakt hemma mot Rössö den 4 november och i sista omgången mot Bollstanäs blev det kryss.
Mallbacken med lagkapten Irvina Bajramovic, tvåa från vänster, säkrade nytt kontrakt hemma mot Rössö den 4 november och i sista omgången mot Bollstanäs blev det kryss. Foto: Olle Persson

Kontraktet säkrades i förra omgången, och i dag avslutade Mallbacken elitettansäsongen med 1–1 borta mot Bollstanäs.

– Jag är sjukt imponerad över en fantastisk laginsats av samtliga senaste månaden, säger Mallbackens kapten Irvina Bajramovic som gjorde sin sista match.

Den 4 november vann Mallbackens IF med 2–1 hemma mot IK Rössö Uddevalla och det var en trepoängare som definitivt säkrade nytt MIF-kontrakt i elitettan.

I dag var det dags för sista omgången och Mallbacken gästade ett Bollstanäs SK som inför avspark var på nedflyttningsplats och alltså spelade för sin överlevnad. Venera Rexhi fixade bortaledning 1–0 i den 18:e matchminuten, men hemmagänget fick in 1–1-kvitteringen i den 25:e vilket var ställningen i paus. 1–1 blev även slutresultatet och 1–1 gjorde att Bollstanäs klättrade upp på säker mark och alltså räddade nytt kontrakt.

– Som du sa hade Bollstanäs väldigt, väldigt mycket att spela för och gjorde det bra. De kämpade och slet hårt och 1–1 kan nog vara ett rättvist resultat, säger Mallbackens huvudtränare Janne Jansson och fortsätter:

– Vi kanske är lite bättre som lag och Bollstanäs hade en lite starkare insats i dag. Så nej, det får vi vara nöjda med. Vi är nöjda med vår avslutning på säsongen med fem matcher utan förlust. Även om vi gärna hade haft fem segrar istället får vi njuta av fem utan förlust och vi klarade oss kvar med bred marginal till slut och på de sista fem matcherna tror jag vår målskillnad var 13–3. Vi är supernöjda med det, allihop.

I början på oktober tog Janne Jansson över tränarrodret i Mallbacken.
I början på oktober tog Janne Jansson över tränarrodret i Mallbacken. Foto: Jonas Aspetorp

Jansson fortsätter:

– Det var säsongens sista match och det är alltid lite vemodigt. Irvina Bajramovic gjorde sista matchen, och Anna Henderson flyger hem till USA i morgon. Så det är glädjetårar och lite hejdå-tårar och så där.

”Det kändes vemodigt”

Bollstanäs borta var inte vilken match som helst för Mallbackens lagkapten Irvina Bajramovic. Det var som sagt hennes sista i MIF-tröjan.

– Det kändes vemodigt. Tungt, måste jag säga. Jag har ändå varit här i fem säsonger och nu ska jag inte spela kvar. Det var tungt, helt klart. Det var ledsamt efter slutsignalen, säger en märkbart känslofylld Bajramovic:

– Jag har spelat fotboll hela livet och varit fem säsonger i Mallbacken nu och trivts bra och skapat mig ett kontaktnät, nära vänner och hela den biten. Att inte fortsätta, det är tungt. Det kommer att bli en omställning att inte spela i Mallbacken eller vara kvar i Sunne.

”Fantastisk laginsats”

Men vilken avslutning Mallbacken och Bajramovic stod för. I ett mycket utsatt läge avslutade Fryksdalslaget seriespelet med fyra vinster och ett kryss.

– Gruppen har gjort ett fantastiskt jobb, inte minst sista veckorna. Vi var inne i en tung period med många förluster och även om vi spelade bra lyckades vi inte få med oss poängen. Men Janne Jansson och Krister Nilsson (assisterande tränare) kom in med härlig energi och trodde på oss. Laget hanterade den pressen som vi ändå känner utifrån.

– Vi gick ut och gjorde jobbet tillsammans vilket resulterade i både segrar och en av oavgjord match nu. En fantastisk insats av samtliga. Jag tror även att alla insåg allvaret tidigare att vi behövde göra vårt yttersta och i slutändan fick vi även med oss resultaten. Ett fantastiskt jobb av hela laget som sagt.

– Det kändes jäkligt gött när vi säkrade kontraktet i förra matchen. Det känns enklare att lämna med säkrat kontrakt. Det var en oerhörd lättnad, verkligen. Och jag tror att alla kände det. Jag är sjukt imponerad över en fantastisk laginsats av samtliga senaste månaden.

Var det din sista match i karriären?

– Just nu har jag bestämt mig för att inte spela någon fotboll. Sedan får vi se vad som händer framöver. Men just nu spelar jag inte fotboll framöver. Men som sagt, man vet ju aldrig. Men jag känner mig ganska färdig och mätt.

– Som jag har nämnt tidigare så tänker jag att jag fokuserar på civila karriären och familjen. Jag ändrar mitt fokus från fotboll till annat nu och så får vi se vad som händer. Inställningen just nu är att inte spela fotboll.

Irvina Bajramovic lämnar alltså Mallbacken.

– Jag har haft fem fantastiska år, verkligen.

Artikeltaggar

BollstanäsBollstanäs SKElitettanFotbollIK Rössö UddevallaIrvina BajramovicJanne JanssonMallbackens IFVenera Rexhi

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.