Hoppa till huvudinnehållet

Öppen graffitivägg i Sunne ska utredas

Publicerad:
Möjligheten att skapa en laglig och öppen graffitivägg i Sunne ska nu utredas. (Genrebild)
Möjligheten att skapa en laglig och öppen graffitivägg i Sunne ska nu utredas. (Genrebild) Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Vibeke Johnson (V) har i en motion till kommunfullmäktige förslagit att Sunne kommun ska utreda en lämplig plats där en laglig graffitivägg skulle kunna byggas.

Kommunstyrelsen har nu givit förvaltningen i uppdrag att utreda förslaget.

SCB:s medborgarundersökning 2022 visar att det saknas mötesplatser för unga i Sunne, och motionären menar att en laglig graffitivägg skulle kunna utgöra en sådan mötesplats. Hon föreslår att man gör en kostnadsberäkning för detta samt att man utifrån utredningen inleder arbetet med att bygga den öppna graffitiväggen.

– Om förvaltningens utredning kommer fram till att prioritera en öppen graffitivägg finns möjlighet att göra det inom befintlig ram. Vi tillför inga nya pengar och jag anser heller inte att politiken ska beordra fram vissa konstformer. Det är inte vår uppgift att premiera eller ta bort konst, säger kommunstyrelsens ordförande Henrik Frykberger (M).

Artikeltaggar

FörvaltningHenrik FrykbergerKommunfullmäktigeKommunstyrelsenModeraternaSamhälleSCBSunneUtredningarVänsterpartiet

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.