Hoppa till huvudinnehållet

Sunne bröt tunga sviten mot Arvika

Publicerad:
Sunne IK vann mot Arvika HC
Sunne IK vann mot Arvika HC

Inför matchen var facit sex raka förluster i hockeytvåan västra C herr. Hemma mot Arvika bröts den tuffa sviten för Sunne. Det blev 4-2 (0-1, 1-0, 3-1) i matchen på onsdagen.

– En otroligt skön och rättvis seger efter en tyngre period av matcher. Första perioden är väl ganska jämn som slutar 0-1. Andra perioden tar vi över och trycker ner Arvika och får långa anfall på de där de får slå ifrån sig för att freda sitt mål, efter att ha skapat många målchanser så får vi hål och kvitterar till 1-1, men borde ha gjort ett par mål till men Arvika har en bra målvakt som håller de kvar i matchen. Tredje står vi inledningsvis lite på hälarna och Arvika skapar lite lägen på oss och får in en ledningspuck, efter det tar vi över spelet igen och skapar lägen på lägen och får till slut in en kvittering, när det återstår 5 minuter av perioden så får vi spela powerplay i 5 minuter och kan fullt rättvist avgöra matchen med 2 mål i powerplay. Okej 😉, kommenterade Sunnes tränare Mikael Johansson efter matchen.

Arvika tog ledningen efter 10.34, genom Linus Frost på pass av Anton Hellberg och Hugo Stålnacke. Efter 7.56 i andra perioden slog Anton Johansson till, på pass av Anders Skoog och kvitterade för Sunne.

Arvikas Fredrik Hermansson gjorde 1-2 efter 20.30 framspelad av Jakob Johannesson och Felix Bråtner.

Sunne vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2 i tredje perioden. 3-2-målet kom med bara 02.45 kvar att spela. Och med 01.04 kvar kom också 4-2.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Sunne på sjunde plats och Arvika sist, på åttonde plats.

I nästa match möter Sunne Grums borta på söndag 12 november 16.00.

Artikeltaggar

Arvika HCHelmia arenaHockeytvåan Västra CIshockeySunne IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.