Hoppa till huvudinnehållet

Hertzberg lämnar Slovakien - men stannar utomlands: ”Vill tillföra ny energi”

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Viktor Hertzberg fortsätter karriären i norska ligan.
Viktor Hertzberg fortsätter karriären i norska ligan. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM

Det blev ett mål på fem matcher för Viktor Hertzberg i Dukla Trencin.

Nu lämnar han Slovakien för spel i norska Frisk Asker.

– En spännande utmaning som jag ser fram emot, säger han till klubbens hemsida.

Viktor Hertzberg från Rottneros inledde säsongen som klubblös, innan han i början av oktober skrev ett korttidskontrakt med Dukla Trencin från Slovakien.

I slutet av november löper kontraktet med Trencin ut. Någon fortsättning där blir det inte - men 32-åringen stannar utomlands.

Sunne IK-produkten Hertzberg har kommit överens med det Frisk Asker i norska högstaligan om ett kontrakt för resterande del av säsongen, där planen är att han ansluter till laget om två veckor.

– Jag har varit intresserad av att försöka spela i Norge i flera år, så det kommer att bli en spännande utmaning, som jag ser fram emot. Jag har ganska mycket erfarenhet och har gjort bra med poäng de flesta säsonger, så rent spelmässigt vill jag bidra med både mål och assist. Annars är jag en glad kille, som ser positivt på det mesta. Jag hoppas att jag kan tillföra ny energi och höja stämningen i truppen, säger han till klubbens hemsida.

Viktor Hertzberg klar för sitt första utlandsäventyrViktor Hertzberg blickar utomlands: ”Stolt över att jag tagit mig tillbaka”

Artikeltaggar

Frisk AskerIshockeyNorgeRottnerosSlovakienSunne IKViktor Hertzberg

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.