Hoppa till huvudinnehållet

Slutserverat: ”Gör ont i hjärtat – längesen jag grinade så mycket”

Publicerad:
Eva Eriksson, kvinnan bakom Evas Diner i Rottneros, har tvingats försätta restaurangen i konkurs. (Arkivbild)
Eva Eriksson, kvinnan bakom Evas Diner i Rottneros, har tvingats försätta restaurangen i konkurs. (Arkivbild) Foto: Kristina Green

I två somrar höll det.

Nu har den sista hamburgertallriken serverats på dinern i Rottneros.

– Det är synd och gör ont, säger ägaren Eva Eriksson.

Somrarna har varit bra, säger Eva Eriksson, som namngett vägkrogen i Rottneros.

Satsningen på året runt-öppet har dock inte burit sig. Nu har restaurangen gått i konkurs.

– Vinter, vår, höst har det varit för dålig beläggning. Vi kan inte ha öppet för sju–tio personer om dagen som kommer och äter, det är alldeles för lite och betalar knappt maten. Vi visste att det kunde bli så här när vi hoppade på här ute, men vi hade ändå en tro och förhoppning om att få ihop det.

Slutet på sommaren innebar nådastöten för restaurangen hon tillsammans med maken Lars Eriksson drivit sedan sommaren 2022.

”Då kom tårarna”

– Vi ser vad september har givit ... det går inte. Det är synd och gör ont. Jag och Lars har lagt ner mycket tid, energi och pengar – men det räckte inte. Jättetråkigt, det gör ont i hjärtat.

I onsdags serverades de sista portionerna på Evas Diner innan vägkrogen i Rottneros bommade igen för gott.

– Längesen jag grinade så mycket. Det har varit tuffa dagar sedan dess. När de sista gästerna tackade mig för allt, då kom tårarna. Det var mycket känslor.

I vintras drev hon restaurangen vid Finnfallet, skidanläggningen som ju även den är försatt i konkurs.

– Det finns inga besked därifrån heller. Jag hade hoppats att det varit klart med en stark kandidat som kan ta över, men nu vågar jag inte gå och vänta längre.

”Inte gräva ner sig”

Hur ser du tillbaka på den här tiden?

– Det har varit fantastiskt kul. Vi har mött och lärt känna otroligt mycket trevliga människor. Restaurangen har varit en samlingspunkt för de som bor ute och vi känner att den har betytt mycket för många. Det har varit skoj, men dessvärre har det inte räckt att driva företag på.

Vad händer för dig nu?

– Inte en aning. Jag vet inte vad vi ska hitta på. Nu är vi mitt inne i detta och får ta det först. Det ska städas, säljas av och är mycket papper. Sen får vi se vad framtiden ger.

Eva har i alla fall torkat tårarna och ser ljust på nästa utmaning, vad det än blir.

– Finns det bara jobb – vilket det ju gör – kommer en lösning. Det går inte att gräva ner sig.

Artikeltaggar

EkonomiEva ErikssonFinnfalletHandelKonkurserLars ErikssonRestaurangerRottneros

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.