Hoppa till huvudinnehållet

IFK Sunne vann i sista stund: ”Otroligt gött och välförtjänt”

Publicerad:
Här nickar IFK Sunnes Felix Burell in kvitteringsmålet, i 71:a minuten.
Här nickar IFK Sunnes Felix Burell in kvitteringsmålet, i 71:a minuten. Foto: Karina Johansson

Efter en dålig första halvlek, lyckades IFK Sunne vända och avgöra matchen i 98:e minuten hemma på Kolsvik mot Karlskoga.

– Det satt långt inne och vi fick kämpa, så det var väldigt skönt, berättar tränaren Krister Nilsson.

IFK Sunne fick en stark inledning på matchen mot Karlskoga och Hannes Karlsson gjorde tidigt 1-0.

– Då var vi överlägsna och vi trodde nog att det skulle bli en lätt match. Men efter de första tio ändrades matchbilden och vi blev jätteslarviga, gjorde felpass och dåliga mottagningar och tog fel beslut och det ledde till att de kontrade in två bollar på oss.

Det stod 1-2 i halvtid och ingen kände sig förstås särskilt nöjd.

– Vi gjorde tre byten i halvtid. Sedan knöt vi näven och körde.

Som om det inte vore nog med underläget, krockade målvakten Mattias Larsson med en Karlskogaspelare och byttes ut ut.

– Då kändes det tufft. Vi fick plocka in en utespelare och det blev Erik Burell. Och trots att han inte stått i målet förut, gjorde han det kanonbra. Men kunde tro att han är målvakt, berömmer Krister Nilsson.

I 71:a minuten lyckades Felix Burell kvittera, när han nickade in en hörna. Sedan gick det fram till 98:e minuten då man fick hörna igen, och då gjorde Patrik Skanfors en cykelspark, rakt i mål. Slutresultatet blev 3-2.

– Vi jobbade och slet så det kändes otroligt gött och välförtjänt, som en sten som släppte på nåt sätt. Vi har haft mycket skador och sjukdom och matcherna har inte blivit som vi velat. Men nu har vi haft en del medstuds och det tycker jag vi förtjänar, säger Krister Nilsson.

 • Matchen spelades på Kolsvik.
  Matchen spelades på Kolsvik. Foto: Karina Johansson
 • IFK Sunne vann med 3-2 mot Karlskoga.
  IFK Sunne vann med 3-2 mot Karlskoga. Foto: Karina Johansson
 • Jubel efter Felix Burells 2-2-mål.
  Jubel efter Felix Burells 2-2-mål. Foto: Karina Johansson
 • IFK Sunnes målvakt Mattias Larsson krockade med en Karlskogaspelare och fick bryta matchen. Istället tog utespelaren Erik Burell plats i målburen.
  IFK Sunnes målvakt Mattias Larsson krockade med en Karlskogaspelare och fick bryta matchen. Istället tog utespelaren Erik Burell plats i målburen. Foto: Karina Johansson

Artikeltaggar

Sport

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.