Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för Mallbacken – negativa trenden fortsätter: ”Vi gör för lite mål”

Publicerad:
Lagkaptenen Susanne Skålberg och hennes Mallbacken lyckades inte bryta den negativa trenden under lördagen. (Arkivbild). Foto: Tommy Andersson

Under lördagen var det viktiga poäng på spel för Mallbacken när man gästade bottenkonkurrenten Sundsvalls DFF.

Dock skulle lagets negativa trend med fyra raka förluster i Elitettan fortsätta när resultatet skrevs till 2-1 för hemmalaget.

– Vi gör ändå en bra prestation men får inte in bollen, säger lagkaptenen Susanne ”Sussi” Skålberg

Som tidigare rapporterat är Mallbacken i en stor ekonomisk kris där miljonbelopp krävs för överlevnad.

På planen går det också tungt där laget är inblandat i Elitettans bottenstrid med fyra raka förluster bakom sig.

Under lördagen ville man bryta den trenden och ta viktiga poäng mot bottenkonkurrenten Sundsvall som låg sex poäng efter inför matchen.

Mardrömsstart efter tabbe

Och det skulle börja dåligt för bortalaget då Sundsvall tog ledningen i den 23:e minuten. Detta efter en olycklig målvaktstabbe av Malin Staum Eriksson som halkade vid en utrusning och lämnade målet öppet som hemmalaget kunde förvalta.

1-0 – ett resultat som stod sig till halvtid.

Det skulle dock inte ta lång tid in på den andra halvleken innan matchen var utjämnad. I den 53:e minuten fick Mallbacken hörna, och efter en hel del flipperspel kunde Lisa Frisk hitta nätet. 1-1 och bortalaget fick till slut resultat efter sin sjätte hörna.

Det oavgjorda resultatet stod länge innan Sundsvall skulle slå till med ett drömmål. En bra bit utanför straffområdet avlossade Estibaliz Montes De Oca Munoz ett långskott som seglade över Staum Eriksson i Mallbacken-målet.

2-1 i den 82:a minuten och en desperat jakt startades av bortalaget för att få in en kvittering.

En jakt som inte gav resultat och när domaren satte pipan till munnen var Mallbackens femte raka förlust i Elitettan ett faktum.

– Verkligen en sur förlust. Vi gör ändå en bra prestation men får inte in bollen, säger Susanne ”Sussi” Skålberg och fortsätter:

– Jag tycker vi startar matchen bra. Men de kommer in i det mer och mer efter mitten av första halvleken. Sedan tycker jag att vi äger stora delar av spelet i andra men de får några få lägen som de sätter. Vi är inte lika hungriga i boxen som motståndarna vilket gör att vi förlorar matchen, vi gör för lite mål.

Den ekonomiska situationen klubben är i, påverkar det er prestation?

– Både och. Det blir mer eld i baken att om Mallbacken ska vara kvar på den här nivån och vara kvar som förening så måste vi hålla oss kvar i Elitettan. Det är klart att det kan ses som en press för vissa men för mig känns det mer som att ”nu kör vi”.

Nästa möjlighet till att bryta den negativa trenden kommer den 30 september då Jitex BK gästar Strandvallen.

Artikeltaggar

ElitettanFotbollIdrottJitex BKLisa FriskMallbackenStrandvallenSundsvallSundsvalls DFFSusanne Skålberg

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.