Hoppa till huvudinnehållet

Stort stöd för krisande Mallbacken - spelare samlade in pengar

Publicerad:
Anna Henderson, Lisa Frisk och Grace Wallin stod utanför Coop i Sunne och samlade in pengar till Mallbackens IF. Senare anslöt även Selma Berggren. Foto: Fredrik Finnebråth

I tisdags gick Mallbackens IF ut med att de befinner sig mitt i en ekonomisk jättekris.

Nu jobbar hela föreningen hårt för att rädda elitverksamheten.

På onsdagen stod flera A-lagsspelare utanför Coop i Sunne och samlade in pengar.

En miljon kronor måste fram innan årsskiftet för att Mallbacken ska finnas kvar på elitnivå även i framtiden.

Ordförande Evelina Nilsson och hela föreningen gör vad de kan, även om tiden är knapp.

En hel del fokus läggs på publikmatchen den 30 september, där företag och privatpersoner skänker några kronor per besökande åskådare.

På onsdagseftermiddagen, under tre timmar, gjorde A-lagsspelarna Grace Wallin, Anna Henderson, Lisa Frisk och Selma Berggren en insats för att få privatpersoner att sänka pengar under den stundande publikmatchen.

Precis utanför entrén på Coop i Sunne stannade de förbipasserande kunder och frågade om de ville hjälpa Mallbacken i den ekonomiska jättekris de befinner sig i.

Ett annat led i den här kampen är den insamlingskampanj som har namnet 1972-klubben. Döpt efter årtalet då Mallbackens IF:s damlag spelade sin första seriematch.

Här kan privatpersoner, företag och föreningar stötta Mallbacken genom att swisha just 1972 kronor.

Mindre än ett dygn efter presskonferensen där föreningen förklarade vilket kritiskt läge den befinner sig i har det inkommit 25 000 kronor.

– Det känns väldigt bra. Vi har fått en bra start och är mycket tacksamma för stödet. Samtidigt ligger vi också i förhandlingar med några större företag, säger Evelina Nilsson till NWT-sporten.

Artikeltaggar

CoopEvelina NilssonFotbollGrace WallinLisa FriskMallbackenMallbackens IFSelma BerggrenSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.