Hoppa till huvudinnehållet

BOMBEN: Anders Skoog klar för återkomst i Sunne IK

Publicerad:
Sunne IK:s drömvärvning i hamn. Anders Skoog, 32, återvänder till moderklubben.

Några veckor innan seriepremiär i Hockeytvåan presenterar Sunne IK en värvningsbomb.

Anders Skoog, 32, är klar för en återkomst i moderklubben.

– Det ska bli kul, speciellt nu när intresset är så stort, säger han.

För en månad sedan valde Anders Skoog från Lysvik att avsluta sin hockeykarriär. Han tillbringade tio år i Tranås AIK och gjorde 385 poäng på 492 division 1-matcher, vilket gör honom till en av Sunne IK:s mest meriterade spelare någonsin.

– Det tog för mycket tid att spela i division 1, jag kände att det var dags att sluta. Det var inget drastiskt beslut, jag har bytt jobb och haft ännu mindre tid på sistone.

Men skridskorna blir inte kvar på hyllan särskilt länge. Nu väljer han att återvända till platsen där allt började.

– När moderklubben hör av sig vill man hjälpa till. Jag pratade med sportchefen Henric ”Gubben” Persson och bröderna Berntsen (Johan och Erik) har tjatat på mig att återvända.

Han ser fram emot att åka ut på isen i Helmia Arena igen.

– Det ska bli kul, speciellt nu när intresset är så stort. Roligt att det är derby mot Munkfors direkt, det lär bli bra stämning.

”Jag är med när jag kan”

Han kommer inte att finnas med i varje matchuppställning. Anders Skoog bor, precis som Robin Johansson, i Tranås - vilket var en bidragande faktor till att han ville återvända.

– Vi kommer att samåka till träningar och matcher. Hur många matcher det blir är svårt att säga, men jag är med när det passar.

Poängspruta

Senast Anders Skoog drog på sig den blåa Sunne IK-tröjan var 2012-13, då gjorde han 71 poäng på 33 matcher i Hockeytvåan.

Riktigt så många poäng ska inte supportrarna förvänta sig, menar han.

– Haha, nej, jag kommer inte att spela lika många matcher. Men jag hoppas att jag ska kunna hjälpa laget, säger Anders Skoog.

Så här skriver Sunne IK om att deras drömvärvning är i hamn:

”Anders tillföra mängder med välbehövlig rutin i SIK i vinter. 385 poäng på 492 matcher i hockeyettan talar sitt tydliga språk om vad det är för kvalitet som kommer in, en tvåvägsspelare som stundtals kan vara totalt dominant. Att Sunne-publiken får nöjet att beskåda Anders i SIK-tröjan igen, kändes för ett år sedan som en overklig dröm, en dröm som nu blir verklighet.”

Artikeltaggar

IshockeyLysvikSunne IKTranås

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.