Hoppa till huvudinnehållet

Afrikansk svinpest på väg mot Sunne – Centerpartiet vill se åtgärder nu

Publicerad:
Svinpesten har kommit till Sverige, nu vill Centerpartiet i Sunne agera i förberedande syfte. Genrebild. Foto: Åsa Mwansa

Svinpesten närmar sig Sunnes kommungräns. Nu vill Centerpartiet att kommunchefen ska agera med förberedande åtgärder.

– Vi vet hur viktigt det är att ligga steget före, säger Kristina Lundberg, gruppledare för Centerpartiet i Sunne.

Centerpartiet i Sunne vill att kommande kommunstyrelse ska agera med förberedande åtgärder mot den afrikanska svinpesten som härjar i grannkommunerna.

Men eftersom att det är några veckor kvar innan nästa kommunstyrelse träder i kraft, vill partiet att kommunchefen ska få i uppdrag att starta beredskapen redan nu.

– Vi vet hur viktigt det är att ligga steget före, och här kan vi dessutom ta tillvara på de erfarenheter som de nu drabbade kommunerna har hittills, säger Kristina Lundberg, gruppledare för Centerpartiet i Sunne, i ett pressmeddelande.

Centerpartiets förslag innebär att, bland annat, identifiera olika informationskanaler, se över hur resurser kan fördelas för att på bästa och snabbast sätt bekämpa smittan, samt göra upp en plan för var och när information ska förmedlas ut.

Sunne har flera grisgårdar som enligt partiet bör värnas om då de är viktiga för kommunen och dess invånare.

Artikeltaggar

ÅtgärderBeredskapCenterpartietFörsvarKommunstyrelsenKristina LundbergSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.