Hoppa till huvudinnehållet

Vad menar Frykberger (M)?

Publicerad:
”Är inte Sunnes kommunala skattemedel viktiga att ta ansvar över och ha en politisk styrning över längre?”, undrar debattörerna.
”Är inte Sunnes kommunala skattemedel viktiga att ta ansvar över och ha en politisk styrning över längre?”, undrar debattörerna. Foto: Fredrik Finnebråth

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Med stor förvåning ställer vi oss mycket frågande till vad kommunstyrelsens ordförande, moderaten Henrik Frykberger, egentligen menar, när han i media uttrycker att ”Budgetuppföljningen inte är ett politiskt dokument”.

Är inte Sunnes kommunala skattemedel viktiga att ta ansvar över och ha en politisk styrning över längre?

Henrik som i sin tidigare roll som oppositionsråd, markerat att ”Budgeten är det enskilt viktigaste styrdokument som politiken förfogar över.” (Insändare i NWT 2019-05-29)

Gäller inte det nu i den styrande position han innehar?

Att som vid senaste kommunstyrelsesammanträdet (6 sep) helt skifta fokus och istället för att godkänna budgetuppföljning, som kommunstyrelsen alltid gjort, så tackade man för informationen och lade budgetuppföljningen till handlingarna... Har man då per automatik inte godkänt den, eller är den egentligen godkänd enligt Sunnesamverkans mening?

Att ansvara för en budget är ett hantverk och kräver mycket tid, det kräver ansvarstagande och det kräver mod att våga fatta nödvändiga beslut. Inte bara för att säkerställa att budgeten kortsiktigt är i balans, men också för att skapa förutsättningar långsiktigt för kommunens utveckling.

Vår upplevelse är att styret, med ordförande Henrik Frykberger i spetsen, väljer att sitta på händerna och hoppas på bättre tider i ett läge där det krävs ett modigt och tryggt ledarskap.

En interpellation i detta ärende har skickats in till kommunfullmäktiges sammanträde måndagen den 18 september, vi hoppas att även kommunfullmäktiges ordförande, moderaten Fredrik Andersson, inser vikten utav att denna fråga hanteras skyndsamt.

Linda Johansson (S)

Gerd Karlsson (S)

Kristina Lundberg (C)

Freddy Kjellström (C)

Artikeltaggar

BudgetarCenterpartietHenrik FrykbergerKommunfullmäktigeKommunstyrelsenModeraternaPolitikSocialdemokraternaSunneSunnesamverkan