Hoppa till huvudinnehållet

Ekonomisk kris i Mallbacken – kan tvingas lägga ner: ”Sömnlösa nätter”

Publicerad:
Mallbackens framtid är hotad. Foto: Fredrik Finnebråth

Mallbackens framtid är hotad.

Av ekonomiska skäl meddelar klubben att det i nuläget inte ens är säkert att säsongen i elitettan kan slutföras.

– Det är många sömnlösa nätter, säger ordförande Evelina Olsson i ett pressutskick.

I utskicket står att Mallbackens IF går en av sina tuffaste kamper och att det saknas en miljon kronor för att klubben ska överleva.

– Jag kommer tala klarspråk: nu är det dags för alla att ta ett steg tillbaka och fundera: är Mallbackens IF värd att rädda? Är svaret nej så lägger vi ner. Är svaret ja så finns hopp att rädda, säger Evelina Olsson i pressmeddelandet och fortsätter:

– Om vi inte lyckas dra in en miljon under hösten måste vi ta det svåra beslutet att lägga ned elitverksamheten och i allra värsta fall föreningen. Det gör ont att säga, men det är sanningen. Det skulle innebära att vi tackar nej till den potentiella platsen i Elitettan 2024 och allokerar allt vi kan till ungdomsverksamheten för att rädda kvar den.

Artikeltaggar

ElitettanEvelina OlssonFotbollMallbackens IF

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.