Hoppa till huvudinnehållet

Påverkad A-traktorförare stoppades av polis – fann misstänkt narkotika

Publicerad:
Reporter Felix Hall
Felix Hall
felix.hall@nwt.se
Polisen stannade en A-traktor. Föraren, en man i 16-årsåldern fick följa med för provtagning då han visade tecken på drogpåverkan. Arkivbild.
Polisen stannade en A-traktor. Föraren, en man i 16-årsåldern fick följa med för provtagning då han visade tecken på drogpåverkan. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En A-traktorförare i 16-årsåldern stoppades av polisen i Torsby kommun strax efter 17.30 på torsdagseftermiddagen. Mannen är nu misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotika brott.

En polispatrull var ute på ett vardagligt arbete och beslutade sig för att stoppa en A-traktor för att göra en kontroll.

– Det var ett spontanstopp som patrullen gjorde. Föraren, en man i 16-årsåldern, visade tecken på drogpåverkan och då beslutar man att ta med honom för provtagning, säger Mats Öhman, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Innan den unge mannen fick sätta sig i polisbilen genomförde polisen en skyddsvisitation som en ren säkerhetsåtgärd.

– Då upptäcker poliserna att han har en mindre mängd misstänkt narkotika på sig. Preparatet beslagtogs.

Mannen misstänks för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott avseende både eget bruk och innehav.

– Eftersom den misstänkte är under 18 år kommer anhöriga och socialtjänsten att få underrättelse om händelsen. Sen kommer vi att hålla ett förhör med honom, där han då ska ha ett biträde. Sen avvaktar vi tills resultatet från provtagningen är klart. Samtidigt som den misstänkta narkotikan skickas på identifiering. När vi får tillbaka proverna så vet vi vilka brott som han ska misstänkas för i slutändan, säger Mats Öhman.

Artikeltaggar

A-traktorBilburen ungdomBrott, lag och rättDrograttfylleriNarkotikaNarkotikabrottTorsby

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.