Hoppa till huvudinnehållet

Tredje raka nederlaget för Mallbacken: ”En tung förlust, verkligen”

Publicerad:
Mallbacken kammade noll borta mot Alingsås. Arkivbild.
Mallbacken kammade noll borta mot Alingsås. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Mallbacken åkte på tredje raka nederlaget i elitettan eftersom det blev 0–1 borta mot topplaget Alingsås.

– En tung förlust, verkligen. Vi var klart dominanta i första halvlek och fick inte in bollarna, säger MIF-tränaren Ulf Buskqvist.

Mallbackens IF drog till bortamatchen mot Alingsås IF med 19 poäng på 17 matcher i elitettan och med en tabellposition precis över nedflyttningsstrecket som elva. Alingsås med 37 pinnar efter 17 omgångar var inför avspark på Mjörnvallen på kvalplats till damallsvenskan och det var till slut hemmalaget som inkasserade tre poäng. Mallbacken föll med 0–1 och Pernilla Milton blev Alingsås hjälte med bataljens enda balja på MIF-målvakten Matilda Nurmi i den 74:e matchminuten.

– En tung förlust, verkligen. Vi var klart dominanta i första halvlek och fick inte in bollarna. Vi spelade jättebra, säger Mallbackens huvudtränare Ulf Buskqvist:

– De stack upp någon gång men hade väldiga problem med oss. Vi spelade fin anfallsfotboll, kom till lägen, hade högt press-spel och var mycket på deras planhalva. I andra jämnade det ut sig lite och Alingsås gjorde ett slumpmål. De lastade in en boll som studsade på mållinjen.

Mallbackens huvudtränare Ulf Buskqvist.
Mallbackens huvudtränare Ulf Buskqvist. Foto: Joachim Aronsson / BILDBYRÅN

Buskqvist fortsätter:

– Det är så Alingsås spelar. De är bra i boxarna, i defensivt och offensivt straffområde, och det är där matcherna avgörs. Vi räckte inte till i den situationen och vi skapade inte tillräckligt mycket i andra halvlek som vi hade behövt. Men det är tråkigt, en förlust där vi var värda minst en poäng.

– Spelmässigt är jag jättenöjd. Speciellt med första halvlek. Vi höll otroligt bra klass. Det är synd att tjejerna inte fick med sig mer för det förtjänade vi verkligen.

Mallbacken har tre raka serieförluster, men det har varit mot ettan, tvåan och trean i tabellen som dessutom ryckt ifrån i toppen. MIF är kvar på elfte plats och det är fyra poäng ner till nedflyttningsplats.

Artikeltaggar

Alingsås IF FFElitettanFotbollMallbackens IFMatilda NurmiMjörnvallenUlf Buskqvist

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.