Hoppa till huvudinnehållet

Sommarens sista utställning hos Strandbergs i Elofsrud

Publicerad:
Turid Lövkvists verk är ofta färgstarka.
Turid Lövkvists verk är ofta färgstarka. Foto: Dan Enwall

På lördagen var det vernissage för säsongens sista utställning hos StrandbergElofsruds Konst. Anders Biörklund ställer ut keramik och Turid Lövkvist måleri.

Turid Lövkvist kommer från Östmark från början men bor i Västanberg, Ekshärad. Hon målar abstrakt i akryl.

– Jag har målat i många år. Jag målar för färgens skull och håller på tills det blir bra - eller tvärtom, säger Turid Lövkvist med ett skratt.

Rakubrända ägg av Anders Biörklund.
Rakubrända ägg av Anders Biörklund. Foto: Dan Enwall

Den andre utställaren är Anders Biörklund, Karlstad, som också är Turids svärson.

– Mitt intresse för keramik fick ny kraft då jag upptäckte och började utforska rakun, en gammal japansk bränningsmetod som innebär att man lyfter ut godset ur ugnen då det är rödglödande. Att öppna ugnen och inte riktigt veta vad man möts av är spännande, befriande och läskigt. Inte sällan blir resultatet dramatiskt, med starka kontraster mellan svart och vitt. Just nu skapar jag unika föremål i liten skala i stengodslera, främst i raku och nakenraku, skriver han i sin utställningspresentation.

StrandbergElofsruds Konst var med på konstrundan i påskas och under sommaren har man haft två utställningar. En med konstnären Mikael Persson och en med Johan och Gunilla Strandbergs egen konst.

– Vi hade också ett musikevenemang med Tilda, Love och Noel Strandberg som vi kunde arrangera tack vare bygdepengar från Vindkraftparken, säger Johan Strandberg.

Turid Lövkvist (till vänster) och Anders Biörklund ställer ut måleri respektive keramik hos Johan och Gunilla Strandberg (till höger) i Elofsrud.
Turid Lövkvist (till vänster) och Anders Biörklund ställer ut måleri respektive keramik hos Johan och Gunilla Strandberg (till höger) i Elofsrud. Foto: Dan Enwall

Konsthallen är öppen kommande helger (lördag-söndag).

Utställningen pågår till den 3 september.

Artikeltaggar

EkshäradElofsrudGunilla StrandbergJohan StrandbergKarlstadKeramikKonstUtställningarVernissager

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.