Hoppa till huvudinnehållet

Svängdörr mellan stolparna i Bäck: ”Skulle inte kalla det målvaktskris”

Publicerad:
Tränare Henrik Jonsson är optimistisk inför resten av säsongen, men har fortsatt en del att fundera på rörande målvaktspositionen.
Tränare Henrik Jonsson är optimistisk inför resten av säsongen, men har fortsatt en del att fundera på rörande målvaktspositionen. Foto: Fredrik Finnebråth

Nio matcher – fem olika burväktare.

Under säsongen har det varit ordentlig ruljangs mellan stolparna hos Bäckalund.

Och nu väntar ny jakt på en sista utpost.

– Jag skulle inte kalla det målvaktskris, säger tränare Henrik Jonsson.

Att kontinuitet kan vara en framgångsfaktor är en av många fotbollssanningar. Att uppnå detsamma kan vara desto svårare.

Ruljangsen mellan stolparna i division sju-gänget Bäckalund är ett exempel på det. På säsongens nio inledande matcher har fem olika spelare vaktat buren.

Alltså: Fem keeprar på nio fajter.

Men tränare Henrik Jonsson vill inte kalla det en målvaktskris.

– Nej då, jag skulle inte säga att det är någon målvaktskris. Klart att vi har behövt byta mer än jag vill och visst skulle vi vilja ha en och samma som står under resten av säsongen, men vi löser det. Varje match ställer någon upp.

För att fylla ut handskarna har både Bäck-spelare som normalt har annan position och de utifrån med målvaktsvana utifrån kallats in.

– Det har varit svårt, men alla har skött sig bra.

Målvaktshandskarna har kastats runt flitigt i Bäckalund under säsongen.
Målvaktshandskarna har kastats runt flitigt i Bäckalund under säsongen. Foto: Andreas Hillergren/TT

De två sistnämnda matcherna har laget gått det på det förstnämnda spåret. Pär Nilsson har hållit nollan i storsegrarna (6–0 och 3–0) mot Västanvik U respektive Kronoparken United 2.

Men några fler Nilsson-nollar ser det inte ut att bli.

– En utespelare som haft problem med ett knä och därför stått i mål. Nu har han provtränat med Rottneros och knät verkar hålla. Så nu ska han skriva på för dem – och vi letar målvakt igen ...

Mittenplacerade

Vi stannar till vid den nyss nämnda 3–0:an mot Karlstadslaget.

– En kämpainsats på en blöt plan med mycket duellspel, vi har gjort bättre matcher i år. Vi är vassa i kontringarna och får med lite flyt med oss 2–0 in i halvtid. Vi tar tag i det andra och där börjar det kännas rätt så lugnt.

Klar seger för Bäckalund mot Kronop Utd 2 på Granevi

Två tredjedelar in i säsongen parkerar Bäckalund på en fjärde- tillika mittenplats i serien. Till serieledaren är det tolv poäng upp, till jumbon sju poäng ner.

– Uppåt blir det svårt. Vi har inte satt något tydligt resultatmål inför säsongen, men blir vi trea–fyra är jag nöjd. Viktigast är att få ihop så många som möjligt på träningarna och att de tycker det är roligt. Vi har en stomme som är med varje match att arbeta med, säger Henrik Jonsson.

Ny målvaktsjakt

Fem matcher återstår.

– Det ser bra ut, vi ska kunna plocka en del poäng. Vi har varit stabila på sistone och blivit allt bättre. Framför allt försvarsspelet har blivit klart mycket bättre. Där har vi försökt att träna in ett zonförsvar och markeringsspelet har suttit kvar lite i ryggmärgen. Det har tagit ett tag, men nu börjar det sätta sig.

Nästa uppgift är tabelltrean Västanvik U borta den 27 augusti.

Tills dess: Ny målvaktsjakt.

– Vi får leta lite så löser det sig.

När säsongen är färdigspelad kan fler än fem målvakter stått för Bäckalund?

– Så kan det nog bli.

Artikeltaggar

Bäckalunds IFFotboll

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.