Hoppa till huvudinnehållet

Flamencorytmer i Sunne: ”Kul och spännande”

Publicerad:
Spanska rytmer i Sunne.
Spanska rytmer i Sunne. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Musik och dans skall göras utav glädje, ett bevingat uttryck, som gällde för torsdagskvällens färgsprakande flamencokväll i Frykensalen vid Biblioteket.

– Vi spelar allt från rumba till egna kompositioner och allt på spanska, säger Patricia Edvardsson när hon presenterar sig själv och sina medmusikanter.

Ungefär sextio personer i publiken, kanske lite mer, bjöds på en riktigt häftig kväll med spanska rytmer, i en traditionell flamenco, egna kompositioner av Stanislav Kohutek, både med och utan dans.

Bland annat rumba flamenca, tangos och alegrias av Stanislav Kohutek ”Morenito de Triana på gitarr och sång, Ermal Halimi också gitarr, Zuzana Fujacovà på flöjt och Patricia Edvardsson med dans.

Och visst var det taktfast och givande att se Patricia dansa till gitarrmusiken, särskilt kul att se hur Stanislav spelade på gitarren. Flöjtens toner fascinerade också med dess lite mer ljusa toner. Troligen var det många i publiken som varit i Spanien och minns tillbaka de sköna kvällarna där, med musiken och kanske en sangria.

Några exempel på låtar som framfördes var: Verde que te quiero verde rumba flamenco, Libèrate, en komposition av Morenito de Triane, Bulerìa nueva och Alegrìas, bara för att nämna några.

 • Patricia Edvardsson hade olika färger på sina klänningar, en till varje dans.
  Patricia Edvardsson hade olika färger på sina klänningar, en till varje dans. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
 • Stanislav Kohutek ”Morenito de Triana” sjöng och spelade, några egna kompositioner, och allt på spanska.
  Stanislav Kohutek ”Morenito de Triana” sjöng och spelade, några egna kompositioner, och allt på spanska. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
 • Spanska rytmer.
  Spanska rytmer. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
 • Från vänster: Stanislav Kohutek ”Morenito de Triana”, Zuzana Fujacovà, Patricia Edvardsson och Ermal Halimi.
  Från vänster: Stanislav Kohutek ”Morenito de Triana”, Zuzana Fujacovà, Patricia Edvardsson och Ermal Halimi. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
 • Publiken trivdes med de spanska takterna.
  Publiken trivdes med de spanska takterna. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
 • Härliga takter, spanska takter....
  Härliga takter, spanska takter.... Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
 • Patrica Edvardsson visade sina flamencotakter.
  Patrica Edvardsson visade sina flamencotakter. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Artikeltaggar

DansMusikPatricia EdvardssonSångSpanienSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.