Hoppa till huvudinnehållet

Hampus Hedström hyllades på hemmaplan: ”Tack vare er som jag vann”

Publicerad:
Hampus Hedström är i sina hemtrakter igen. Under lördagen hyllades han av Sunneborna på Teatertorget, efter segern i Let’s Dance.
Hampus Hedström är i sina hemtrakter igen. Under lördagen hyllades han av Sunneborna på Teatertorget, efter segern i Let’s Dance. Foto: Fredrik Finnebråth

Han dansade sig in i svenska folkets hjärtan under våren. På lördagen hyllades Hampus Hedström hemma i Sunne.

Fryksdalsbygden fick sig en pratstund med komikern, som berättar om chocken när han vann Let’s Dance, det otroliga stödet hemifrån - och varför han bara handlar sina kläder i Sunne.

– Jag var helt säker på att Charlotte Kalla skulle vinna, det var därför jag såg så dum ut, skrattar han.

Efter elva veckor av träning och slit fick Hampus Hedström lyfta glasskon som vinnare av Let’s Dance i slutet av maj.

”Blir det fest på torget nu?” frågade programledaren David Lindgren.

Under lördagen blev det, mycket riktigt, fest på torget, när Hampus Hedström möttes av ett folkhav på Teatertorget.

En liten stund innan han dansa upp på scenen slår han sig ner för en pratstund - om Let’s Dance-segern, men också framtiden.

Har du hunnit landa efter Let’s Dance-äventyret?

– Nej, det har jag inte gjort än. Det har rullat på och blivit ännu fler kul grejer efter det.

Han erkänner att det tog på energin.

– Dansen var det absolut roligaste jag har gjort, men jag hade inte orkat en enda vecka till. Det var så fysiskt och psykiskt utmanande, jag var klar. Bra att det slutade positivt också.

Hampus Hedström möttes av flera hundratals Sunnebor på Teatertorget.
Hampus Hedström möttes av flera hundratals Sunnebor på Teatertorget. Foto: Fredrik Finnebråth

När började du tro att du kunde vinna hela Let’s Dance?

– Inte förrän jag vann, jag tog det vecka för vecka. Jag var helt säker på att Charlotte Kalla skulle vinna. Inför finalen var jag så lugn, jag hade gjort allt jag kan och kände att det inte skulle räcka. Ser man om finalavsnittet syns det att jag var noll stressad eftersom jag var säker på utfallet. Det är därför jag ser så dum ut när jag vinner, säger han och skrattar.

Var Let’s Dance som du trodde att det skulle vara?

– Mycket större och intensivare, mer av allt. Men också roligare. Jag trodde inte att folk skulle bry sig så mycket om ett lekprogram där man dansar, men folk har genuint tyckt att det varit roligt och stöttat mig på riktigt. Jag visste att folk var trevliga, men att det skulle bli så här stort var långt över förväntan.

Han kände stödet hemifrån.

– Ja, det var jättetydligt. Särskilt allt som skrevs i Fryksdalsbygden och NWT, men också alla som hört av sig till mig. Det var någon sändning när det kom fram en och sa att de är från Sunne. De hade åkt ända hit till Stockholm.

Guldskon i handen. En tung sådan, enligt Hampus Hedström. ”Jag har den i en väska, jag tror de väger tio kilo var.”
Guldskon i handen. En tung sådan, enligt Hampus Hedström. ”Jag har den i en väska, jag tror de väger tio kilo var.” Foto: Fredrik Finnebråth

På lördagen - som en av alla programpunkter på Sunneyran - hyllades han stort på Teatertorget.

– Alltid roligt att komma hem. För mig är det här mest en möjlighet att säga tack till alla Sunnebor. Jag är helt säker på att jag vann tack vare att jag hade sådant stort stöd i Värmland, särskilt här i Sunne.

Ny tv-inspelning i höst

Nu väntar semester i Sunne. Sedan bär det av för inspelning av ett nytt tv-program för Hampus Hedström, som har många roliga saker att se fram emot.

– Till hösten blir det äventyr, fler saker att följa mig på. Det går på tv nästa vår, tror jag.

Mer än så får han inte säga - än.

– Igår spelade jag även klart säsong fyra av barnserien ”Snorkråkan” på SVT.

Har Let’s Dance öppnat nya dörrar för dig?

– Ja, det märktes direkt. Jag har jättebra möjligheter att göra kul grejer, mycket att välja på. Jag kommer att köra på.

”För mig är den här dagen en möjlighet för mig att säga tack till alla som stöttat mig.”
”För mig är den här dagen en möjlighet för mig att säga tack till alla som stöttat mig.” Foto: Fredrik Finnebråth

Hampus Hedström syns och hörs i många olika sammanhang. Han är komiker, skådespelare, youtuber, poddare.

Nu även dansare. Och han slog igenom som trollkarl.

Är det något du vill göra extra mycket?

– För mig handlar det mest om att göra kul grejer, jag väljer det som är roligt för stunden. Jag tror att det är bra att hålla på med flera saker och byta lite, då blir det en kontrast. Dans och humor ligger inte så nära varandra och vice versa. Nu pysslar jag mycket med tv, mer humorprogram, men jag diskuterar även olika långfilmsprojekt. Men allting kommer ändå alltid att landa i humor för mig, oavsett format.

Kommer du att fortsätta dansa?

– Jag vill, men det är inte så många platser man kan dansa pasodoble på, skrattar han.

– Funkar det på Fryksdalsdansen? Jag tror inte det.

Nu ser han fram emot semester i Sunne.

– Det ska bli väldigt skönt att landa här hemma ett tag, innan jag ska iväg på andra grejer. Jag är här så ofta jag kan, det blir väl några gånger i kvartalet.

  • Publiken älskade Hampus Hedström.
    Publiken älskade Hampus Hedström. Foto: Fredrik Finnebråth
  • Hampus Hedström och Linda Isaksson, som intervjuade honom på scenen.
    Hampus Hedström och Linda Isaksson, som intervjuade honom på scenen. Foto: Fredrik Finnebråth

När Hampus Hedström är åter i sina hemtrakter, brukar han passa på att shoppa.

– Jag köper inte kläder någon annanstans än i Sunne. Det är inget skämt, slår han fast och fortsätter:

– Det bästa jag vet är att gå runt i småbutiker i Sunne och handla mina kläder hos folk jag känner. Häromdagen gick jag till Entré och och skaffade mig en ny garderob. Jag orkar inte handla någon annanstans, och här är det fina kläder. De har ju plockat ut sånt de tycker är snyggt. Man slipper springa mellan flera butiker för att hitta det man ska, som i Stockholm, säger Hampus Hedström.

Artikeltaggar

FryksdalsdansenHampus HedströmKomikerSommar 2023StockholmSunneSunneyranSVTTVVärmlands län

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.