Hoppa till huvudinnehållet

Mallbackens drag - meriterad spelare återvänder: "Ska bli riktigt kul”

Publicerad:
Erika Stolpe har varit ett ständigt hot längs högerkanten för Lysvik, med sin löpvilja. Nu fortsätter hon satsningen i Elitettan med Mallbacken. Foto: Fredrik Finnebråth

Erika Stolpe, 29, har två sejourer bakom sig i Mallbacken.

Nu är Lysvikspelaren klar för ännu en återkomst.

– Jag har fått lite av en nytändning den här säsongen, säger hon.

Mallbacken har varit tydliga med att förstärkningar behövs. Den skadeproblematik som började redan innan säsongen, har inte blivit bättre. Senast i raden att kliva av skadad är ingen mindre än lagkapten Irvina Bajramovic. Häromdagen kunde Fryksdalsbygden avslöja att Hannah Löfmark lämnar klubben inför höstsäsongen, för collegefotboll i USA.

Löftet lämnar Mallbacken - flyttar till USA: ”Verkar väldigt häftigt”

Nu har Elitettan-laget gjort sitt första drag för att ge en tunn trupp bredd - och spets?

Erika Stolpe, 29, är ett välbekant ansikte på Strandvallen. Lesjöforstjejen representerade Mallbacken mellan 2011-2013, där hon gjorde allsvensk debut som 20-åring.

Efter det spelade Erika Stolpe tre säsonger i Elitettan med Qbik, innan hon återvände till Mallbacken 2016 - då i allsvenskan.

Efter 2017 lämnade hon igen, och bestämde sig för att lägga skorna på hyllan.

Där stod dem i flera år.

Men under höstsäsongen 2022 gjorde Erika Stolpe comeback i Lysviks IF där hon återförenades med tränaren Stefan ”Såta” Johansson från tiden i Mallbacken.

Så här långt in på säsongen har Erika Stolpe varit en av Lysviks främsta spelare i division 2.

– Det har varit kul i Lysvik. I höstas var jag inte i så bra form, och jag är en spelare som gillar att springa med högt tempo och fartökningar. Därför har jag tränat hårt det senaste halvåret, så det har känts bra den här säsongen.

”Det var gôrroligt”

Men efter sju matcher väljer hon ändå att lämna för en tredje sejour i Mallbacken. Hon avslutade i stil, genom att pricka in 5-0-målet för Lysvik i söndagens bortamatch mot Västerås BK 30 2.

– Jag spelade en halvlek i en träningsmatch med Mallbacken under våren, de var dåligt med folk. Jag tyckte att det var gôrroligt, så när Christer Eriksson (sportansvarig i Mallbacken) hörde av sig var jag intresserad.

Erika Stolpe har varit en av Lysviks mest framträdande spelare i inledningen av säsongen.
Erika Stolpe har varit en av Lysviks mest framträdande spelare i inledningen av säsongen. Foto: Fredrik Finnebråth

Några timmar efter att FB pratar med Erika Stolpe ska hon göra sin första träning med sitt nygamla lag. En hel del har hänt i klubben sedan hon senast, 2017, drog på sig den gröna tröjan.

– Jag har inte så jättebra koll, men jag vet vem Sussi är, skrattar Erika Stolpe och syftar på trotjänaren Susanne Skålberg som också är från Lesjöfors.

De senaste åren har Erika Stolpe studerat och bott i Västerås, av det skälet har hon därför inte kunnat träna mycket med Lysvik. Det bekymret behöver inte Mallbacken oroa sig för.

– Jag ska flytta hem till Värmland igen, jag har i princip redan gjort det, kan man säga.

Med fem säsonger bakom sig i Mallbacken, två av dessa i allsvenskan, kommer Erika Stolpe tillföra en hel del rutin.

  • Erika Stolpe i Mallbacken-tröjan 2016.
    Erika Stolpe i Mallbacken-tröjan 2016. Foto: LUDVIG THUNMAN
  • Mallbacken får en löpvillig och erfaren spelare som alltid ger hundra procent.
    Mallbacken får en löpvillig och erfaren spelare som alltid ger hundra procent.

Men att hon skulle återvända till fotbollsplanen var inte tanken.

– Jag var väldigt trött på fotboll och trodde inte att jag skulle få tillbaka sugen, men det var kul när jag gjorde comeback i höstas. Och det var roligt att vara med Mallbacken. Det ska bli riktigt kul, det känns lite som att jag fått en nytändning.

Hon är i gott slag.

– Konditionsmässigt tror jag att jag är i bättre form än när jag senast spelade i Mallbacken. Utmaningen blir att komma in i tempot och fysiken, säger Erika Stolpe.

Lysviktränaren Stefan ”Såta” Johansson om att Erika Stolpe lämnar Lysvik för grannklubben:

– Roligt att hon vill satsa och prova sina vingar i Mallbacken igen. Erika har varit jättebra för oss, nästan lika bra som sin syster Therese Stolpe, så det är klart att det är ett stort tapp för oss.

Artikeltaggar

ElitettanErika StolpeFotbollLysvikLysviks IFMallbackenMallbackens IF

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.