Hoppa till huvudinnehållet

Grus och jord i fokus under Släpkärrans dag: ”Kunden får större valmöjlighet”

Publicerad:
Under lördagen var det invigning för nya utlastningsstationen av jord och grus som Ulrik Henriksson, vd för Ulriks entreprenad, gjort iordning tillsammans med LBC Wetab.
Under lördagen var det invigning för nya utlastningsstationen av jord och grus som Ulrik Henriksson, vd för Ulriks entreprenad, gjort iordning tillsammans med LBC Wetab. Foto: Karina Johansson

Kanelbullens dag har vi hört talas om. Men Släpkärrans dag?

Ja, numer finns den dagen, åtminstone i Sunne.

– Vi hittade på det när vi skulle inviga nya stationen för utlastning av grus och jord till företag och privatpersoner, berättar Ulrik Henriksson, vd för Ulriks entreprenad.

På andra sidan E45 vid Helmiakorset, har Ulriks entreprenad tillsammans med LBC Wetab gjort iordning fack där kunder kan köpa och hämta grus, sand, jord eller täckbark. Totalt finns ett tjugotal olika sorter och under lördagen invigdes denna nya station, under namnet Släpkärrans dag.

– Man kan komma hit och få sin släpkärra lastad. Men vi kan också köra hem ett lastbilslass, eller en skopa om man behöver mindre. För en skopa har vi en taxa inom Sunne tätort, men vi kan också köra upp till By och ner till Rottneros. Det blir smidigt för kunden då den kanske inte alltid behöver så stora kvantiteter, berättar Ulrik Henriksson.

 • En hel del kunder kom med sina släpkärror under invigningen.
  En hel del kunder kom med sina släpkärror under invigningen. Foto: Karina Johansson
 • Elin Sand är en av tre kvinnor som jobbar inom företaget.
  Elin Sand är en av tre kvinnor som jobbar inom företaget. Foto: Karina Johansson
 • Joakim Schill, vice vd, ansvarar för Västra Götaland med fokus på Göteborg. Roger Pontinder är arbetschef för Värmland och Närke, medan Ulrik Henriksson är vd och ägare av Ulriks entreprenad.
  Joakim Schill, vice vd, ansvarar för Västra Götaland med fokus på Göteborg. Roger Pontinder är arbetschef för Värmland och Närke, medan Ulrik Henriksson är vd och ägare … Foto: Karina Johansson
 • Roger Pontinder lastar jord. ”Planteringsjorden likvärdig den man köper i påsar. Men ett lass blir billigare att köpa”, konstaterar Ulrik Henriksson.
  Roger Pontinder lastar jord. ”Planteringsjorden likvärdig den man köper i påsar. Men ett lass blir billigare att köpa”, konstaterar Ulrik Henriksson. Foto: Karina Johansson
 • I och med att man hämtar grus och sand från andra platser, blir valmöjligheten vad gäller färgnyanser större. ”Här har vi exempelvis vitt marmorgrus från Glanshammar”, berättar Ulrik Henriksson.
  I och med att man hämtar grus och sand från andra platser, blir valmöjligheten vad gäller färgnyanser större. ”Här har vi exempelvis vitt marmorgrus från Glanshammar”, b… Foto: Karina Johansson

Tidigare har man fått åkt till grusgropen för att hämta sten, grus eller sand.

– Då var det de sorter som fanns där. Men nu tar vi hem från andra platser också, och då kan gruset få andra färgnyanser. Det vita marmorgruset till exempel, hämtar vi i Glanshammar. Nu kan man åka hit och välja, det ger kunden större valmöjlighet, konstaterar Ulrik Henriksson.

Ulriks entreprenad startade 2011. Företag har idag 54 anställda och ett 60-tal maskinenheter. Alldeles nyligen öppnade man filial i Göteborg.

– Vi är aktiva i det området, och planen är att växa ännu mer där, berättar Ulrik Henriksson.

Artikeltaggar

GlanshammarGöteborgInvigningarLBCNäringslivSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.