Hoppa till huvudinnehållet

Mallbacken snuvade på segern efter sen kvittering: ”Vi gjorde en riktigt bra match”

Publicerad:
Mallbacken med lagkapten Susanne Skålberg, till höger, kryssade borta mot Gamla Upsala. Arkivbild.
Mallbacken med lagkapten Susanne Skålberg, till höger, kryssade borta mot Gamla Upsala. Arkivbild. Foto: Thomas Kühnel

Mallbacken spelade 2–2 borta mot Gamla Upsala efter en hemmakvittering i 86:e minuten.

– Prestationsmässigt gjorde vi en riktigt bra match på alla positioner, säger MIF-kaptenen Susanne Skålberg.

Mallbackens IF, nu med även viktiga kuggen Irvina Bajramovic på skadelistan, hade åtta poäng på åtta matcher inför lördagens bortabatalj mot Gamla Upsala SK som stod på 14 pinnar.

Grace Wallin gav gästerna från Värmland en 1–0-ledning i den 24:e matchminuten och det var även ställningen i paus. I den 64:e fick hemmagänget hål på MIF-keepern Matilda Nurmi och det var Sanna Öhlund som satte 1–1.

I den 67:e minuten gjorde Mallbacken 2–1 på straff genom Venera Rexhi. Men i den 87:e kom hemmalagets kvittering till 2–2 från Sofia Paulsson vilket blev slutresultatet på Lötens IP.

– Det var kul att vi steppade upp jämfört med tidigare matcher. Prestationsmässigt tycker jag att vi gjorde en riktigt bra match på alla positioner, säger Mallbackens lagkapten Susanne Skålberg och fortsätter summera tillställningen:

– Men fotboll går ut på att göra mål och det är det som är surt. Vi släppte in två mål och gjorde två. Vi hade fler lägen och det hade även Upsala. Men det känns mer som att vi förlorade två pinnar än att vi vann en.

MIF:s Venera Rexhi fixade 2–1-ledning på straff borta mot Gamla Upsala. Arkivbild.
MIF:s Venera Rexhi fixade 2–1-ledning på straff borta mot Gamla Upsala. Arkivbild. Foto: Olle Persson

”En otrolig skillnad”

MIF-coachen Ulf Buskqvist ger sin syn på matchen som gav en poäng.

– Vi gjorde en bra insats. Vi utförde det vi skulle och hade kommit överens. Vi spelade riktigt bra i första halvlek, säger Buskqvist:

– Det var lite slarv då och då men överlag en av de bättre insatserna av oss och vi hade lägen för att göra 3–1 också. Vi skapade tillräckligt många lägen för att göra något ytterligare mål. Jag tycker lite synd om tjejerna, för vi förtjänade en seger i dag.

– Vi hade 2–1 och höll nästan undan men Gamla Upsala fick in ett bra avslut till 2–2 och det är ett vasst lag som ligger högt upp i tabellen. Vi gjorde en bra insats som sagt. Det var en otrolig skillnad jämfört med senaste matchen hemma mot Trelleborgs FF (förlust 0–2). Det var ett riktigt bottennapp. Nu var vi aktiva, vi ville ha bollen och tog ansvar tillsammans på planen. Vi hade ett riktigt fint anfallsspel några gånger också.

Löftet lämnar Mallbacken - flyttar till USA: ”Verkar väldigt häftigt”

Artikeltaggar

ElitettanFotbollGamla Upsala SKLötens IPMallbackens IFSusanne SkålbergUlf BuskqvistVenera Rexhi

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.