Hoppa till huvudinnehållet

Gettjärn förlorade hemma: ”Tre mål på sex matcher är inte godkänt”

Publicerad:
Reporter Karina Johansson
Karina Johansson
karina.johansson@fryksdalsbygden.se
Det går tungt för Gettjärn som förlorat samtliga sex matcher de spelat. Men ledaren Stefan Olsson är positiv och hoppas att det snart släpper.
Det går tungt för Gettjärn som förlorat samtliga sex matcher de spelat. Men ledaren Stefan Olsson är positiv och hoppas att det snart släpper. Foto: Fredrik Finnebråth

Säsongens sjätte match blev en ny förlust för Gettjärns IF när de mötte Ekshärad på hemmaplan.

Matchen slutade 0-3.

– Vi var inte utspelade på något sätt, men fick inte in bollen i mål, summerar ledaren Stefan Olsson.

Gettjärn spelar i division 6 norra och de har inte fått bästa tänkbara start på säsongen, då de har förlorat samtliga sex matcher de spelat.

– Vi har gjort tre mål på sex matcher och det är inte godkänt för fem öre, säger ledaren Stefan Olsson och fortsätter:

– Vi har varit bra med i samtliga matcher utom en. Det är små marginaler. En klyscha, men så är det. Vårt problem är att vi inte har en riktigt bra målskytt. De flesta lag har en spelare som gör 10-15 mål. Det har vi inte just nu, men jag hoppas det släpper.

Stefan Olsson menar att man inte ger upp, utan ser framåt.

– Vi måste visa lite hjärta, att vi vill detta, och det är upp till alla i klubben. Det är bara att köra på. Om alla gör det, kommer det att släppa så småningom. Vi har ett såpass bra lag att vi inte ska ligga där vi ligger säger han.

Problemet är inte bristen på målchanser.

– Vi skapar chanser, och vi har även orken. Det är helt sonika skärpan som fattas, säger han och berättar att laget under lördagen har GIF Open i padel.

– Vi gör det för att ha roligt tillsammans. Kanske gör en sån här grej att det vänder, säger han.

Stefan Olsson tycker inte att fredagskvällens match mot Ekshärad var en av lagets bättre.

– Normalt sett ska vi vinna en sån match, och efter första femton minuterna kände jag att detta kommer vi ta lätt! Så har jag känt fler gånger efter första femton. Vi skapade lägen men fick inte in bollen, berättar han.

Nästa match spelas borta mot Nordmarks IF/Filipstads FF nu på fredag.

Artikeltaggar

EkshäradFilipstads FFFotbollGettjärnGettjärns IFGideonsbergs IFNordmarks IF

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.