Hoppa till huvudinnehållet

Klubbikonens nya roll i Sunne IK - går i pappas fotspår

Publicerad:
Hannes Berg slutar med hockeyn - men fortsätter som lagledare. Foto: Fredrik Finnebråth

Hannes Berg fortsätter i Sunne IK.

Klubbikonen blir ny lagledare - en roll som pappa Per Berg hade under många år i SIK.

Det går fort i hockey. På torsdagskvällen publicerade Fryksdalsbygden en stor intervju med Hannes Berg, som bland annat berättade om varför han lägger skridskorna på hyllan - efter 387 matcher för Sunne IK. Han öppnade då för att fortsätta engagera sig i moderklubben.

Nu står det klart att 37-åringen kommer att finnas med på bänken ändå - som A-lagets nya lagledare.

– Hannes betydelse för klubben och laget går inte att ta miste på, och därför är det extra kul för sportgruppen att kunna presentera Hannes som A-lagets nya lagledare, skriver Sunne IK på Facebook:

– Pappa Per Berg var under många fina säsonger lagledare för SIK, och var även han en mycket populär karaktär i Helmia arenas korridorer. Nu är det dags att lämna stafettpinnen vidare till sonen, något som vi är otroligt glada över.

Hannes Berg är populär i Sunne IK-lägret, inte bara med sitt spel på isen utan även för sitt sätt att vara som person.

– Det finns mycket vi skulle kunna skriva om denna herre, åren har gått och även om vägarna har varit brokiga, spelarna många, så har alltid Hannes stått stabilt kvar för sitt kära SIK. Nu är det dags att skriva ett nytt kapitel i SIK:s historia och vi är övertygade om att Hannes kommer sköta detta med bravur, skriver Sunne IK.

Hockeyprofilen tackar för sig - och för stödet: ”Fick mig att fortsätta kämpa”

Artikeltaggar

Hannes BergIshockeySkridskorSportSunneSunne IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.