Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Släpper storsatsningen – säljer efter ett halvår

Publicerad:
Det blir inget nytt liv i Folkan, åtminstone inte med nuvarande ägare. Paret Skyler och Martin Farm har nämligen bestämt sig för att sälja. Foto: privat

De tog över med stora drömmar.

Men nu – bara ett halvår senare – kan Fryksdalsbygden avslöja att ägarparet beslutat sig för att sälja Folkan i Rottneros.

”Det stämmer”, bekräftar Skyler Farm i ett sms.

Den klassiska nöjesträffpunkten stod tom i ett par år, men för ett halvår sen fick Folkan nya ägare. Ambitionerna var höga med planen att stället framöver skulle påminna om glansdagarna.

– Vi vill återställa det och samtidigt sätta vår prägel. Det är en fantastisk byggnad som vi hört historier om. Detta ska bli jättekul och drömmen växer för varje dag, sa Skyler Farm, som tillsammans med maken Martin flyttat ner från Sundsvall till Rottneros, till Bygda i januari.

Martin och Skyler Farm.
Martin och Skyler Farm. Foto: privat

Kafé, pub och bingokvällar var exempel på vad nya Folkan skulle erbjuda.

Musik likaså.

– Vi kör igång Folkan så som det någorlunda sett ut sen innan. Scenen står ju kvar, så det blir spelningar med dansband och rockabilly, samtidigt ska vi vara moderna och locka yngre.

”Gjort grundarbetet och mer därtill”

Men det blir det inget med.

Fryksdalsbygden kan nämligen berätta att ägarparet beslutat sig för att sälja.

”Det stämmer. Vi har gjort grundarbetet och mer därtill, och nu finns det ingen energi kvar”, bekräftar Skyler Farm i ett sms.

Lokalerna har varit i stort renoveringsbehov och via Facebook har paret uppdaterat förväntansfulla kommande gäster om framstegen.

– Responsen har varit enorm och det finns de som hoppas att vi öppnar redan till sommaren, men det är tyvärr inte möjligt. Vi är sega norrlänningar och har inte så bråttom, sa Skyler Farm i januari.

Fryksdalsbygden söker ägarparet för ytterligare kommentarer.

Här är nya ägarparets planer för Folkan: ”Fantastisk byggnad – hört historier”

Artikeltaggar

DansbandFacebookKaféerKonserterMusikNöje/KulturRottnerosSpelningarSundsvall

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.