Hoppa till huvudinnehållet

Samlade 540 kilo skräp i Sunne

Publicerad:
Ungdomar i Lysviks IF samlade skräp.
Ungdomar i Lysviks IF samlade skräp. Foto: Lolindphoto

Lördagen den 13 maj krokade de värmländska sparbankerna arm med de lokala idrottsföreningarna, Städa Sverige och näringslivet och gjorde stora delar av Värmland renare och finare.

I Sunne kommun samlades 540 kilo skräp upp under förmiddagen.

540 kilo är en rejäl minskning från förra året då 2 745 kg samlades in på samma område. Totalt i Värmland samlade 700 ungdomar och ledare från 30 idrottsföreningar tillsammans upp hela 2,7 ton skräp under städdagen.

Det var ungdomar och ledare i 30 olika lokala idrottsföreningar som utförde områdesstädningen under en förmiddag. Samtliga som deltog fick genomgå en utbildning i miljökunskap inför städningen för att kunna sortera skräpet rätt.

Det mesta skräpet bestod av brännbart avfall, men även mycket pant och några säckar med miljöfarligt avfall togs om hand.

Mona Karlsson och Annica Dahlgren på Fryksdalens sparbank städade också.
Mona Karlsson och Annica Dahlgren på Fryksdalens sparbank städade också. Foto: Lolindphoto

Föreningarna som deltog fick ansvara för varsitt städområde och fick ersättning för sitt arbete vilket innebär att totalt 180 000 kronor nu kommer att delas ut till föreningslivet från sparbankerna och de lokala företag som är med i projektet.

Fryksdalens sparbank gjorde städaktiviteten för tredje året och skräpmängden har minskat betydligt i området sedan starten.

– Vi ser att den här aktiviteten ger resultat och att nedskräpningen minskat generellt i de städområden där föreningarna har gjort en insats under de här tre åren, säger Anna Öhgren Bodén, projektledare på Fryksdalens sparbank.

Artikeltaggar

Anna Öhgren BodénAvfallFryksdalens sparbankLysviks IFMiljöNedskräpningSamhälleSunneSunne kommunVärmlands län

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.