Hoppa till huvudinnehållet

Bortaförlust för IFK Sunne: ”Kollektivet måste göra jobbet”

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
IFK Sunne räckte inte till mot det mer desperata hemmalaget IFK Kristinehamn i lördagens drabbning i division 4 Värmland.
IFK Sunne räckte inte till mot det mer desperata hemmalaget IFK Kristinehamn i lördagens drabbning i division 4 Värmland. Foto: Oscar Gustavsson

Sunne förlorade bortamatchen mot IFK Kristinehamn i division 4 Värmland herr i fotboll på lördagen. 3-0 (1-0) slutade matchen.

– Vi skapade inte värst mycket, men 3-0 var i överkant. Det var inte platt fall, säger Sunnes tränare Conny Johansson.

IFK Kristinehamn gjorde första målet. Douglas Andersson slog till, redan i 15:e minuten. Direkt efter pausen slog Douglas Andersson till återigen och ökade IFK Kristinehamns ledning.

IFK Kristinehamn gjorde också 3-0 genom Mohamed Nebras Alshalak i 87:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 3-0.

– Vi var inte riktigt påkopplade och fick heller inte ett avgörande domslut med oss när Joel Alenmalm blev nedriven i straffområdet utan åtgärd från domaren. Hade vi fått straff och 1-1 då hade vi nog fått mera energi. Men vi hade förtvivlat svårt att komma till lägen och lite motstuds på det mesta den här matchen, säger Conny Johansson och fortsätter:

– Kristinehamn var lite hetare och mer desperata än vi. Vi gjorde för många individuella misstag och tog inte upp kampen fullt ut. Ska vi vinna matcher krävs bättre insatser av hela laget. Kollektivet måste göra jobbet.

Johansson berömmer dock en spelare som han menar kan visa vägen för övriga.

– Patrik Skanfors gör alltid jobbet till hundra procent. Många behöver ta efter hans inställning och arbetsinsats.

IFK Sunnes Joey Tinkhof och IFK Kristinehamns Mohamed Nebras Alshalak.
IFK Sunnes Joey Tinkhof och IFK Kristinehamns Mohamed Nebras Alshalak. Foto: Oscar Gustavsson

För tabellens utseende betyder det här att IFK Kristinehamn ligger på sjätte plats medan Sunne har femteplatsen med tre vinster, en oavgjord och två förluster.

– Det här var inget platt fall. Vi kan spela riktigt bra fotboll. Men det krävs helgjutna insatser och många tuffa löpmeter för att vi ska gå segrande ur matcherna, säger Conny Johansson.

Nästa motstånd för Sunne är Råtorp. Lagen möts söndagen den 4 juni på Nya Kolsvik.

Artikeltaggar

Conny JohanssonFotbollIFK KristinehamnIFK SunneKristinehamnPatrik SkanforsSunneVärmlands län

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.