Hoppa till huvudinnehållet

Festivalprogrammet klart på Mårbacka: från glesbygdsnoir till djävulsgrepp

Publicerad:
Yvonne Ihmels, konstnärlig ledare för Litteraturfestivalen på Mårbacka, kan nu presentera programmet för årets festival, som pågår den 28 till 29 juli.
Yvonne Ihmels, konstnärlig ledare för Litteraturfestivalen på Mårbacka, kan nu presentera programmet för årets festival, som pågår den 28 till 29 juli. Foto: Lena Richardson

Inger Edelfeldt, Lina Wolff och Agneta Pleijel är tre av författarna som kommer till Litteraturfestivalen i Mårbacka i slutet av juli.

Nu är festivalprogrammet klart och biljetterna är släppta.

Lina Wolff är först ut när litteraturfestivalen öppnas, fredagen den 28 juli. Hon är aktuell med romanen Djävulsgreppet och beskrivs i festivalprogrammet som ”burlesk och höglitterär!”

Över huvud taget är det ett festivalprogram med bredd, som nu presenteras.

Författaren och översättaren Lina Wolff är aktuell med romanen Djävulsgreppet.
Författaren och översättaren Lina Wolff är aktuell med romanen Djävulsgreppet. Foto: Andreas Hillergren/TT

Under de två festivaldagarna avhandlas såväl glesbygdsnoir som självbiografisk kvinnohistoria, och Instagramgenerationen kommer att möta klassisk arbetarlitteratur. På programmet står författarframträdanden, men också filmvisning, teater och en debatt.

Lövestam och Edelfeldt

Bland de medverkande författarna finns Lina Wolff, Marit Kapla, Sara Lövestam, Inger Edelfeldt, Agneta Pleijel, Mimmi Jensen Gellerhed, Nina van den Brink, Maciej Zaremba, Alice Dadgostar och den norska författaren Hanne Ørstavik.

Selma Lagerlöfs litteraturpris för 2022 tilldelades författaren Inger Edelfeldt. I sommar kommer hon tillbaka till Mårbacka för att medverka i litteraturfestivalen den 28-29 juli.
Selma Lagerlöfs litteraturpris för 2022 tilldelades författaren Inger Edelfeldt. I sommar kommer hon tillbaka till Mårbacka för att medverka i litteraturfestivalen den 28-29 juli. Foto: Lena Richardson

Sammanlagt deltar ett tjugotal författare, filmare och kulturarbetare.

Årets festivaltema är ”Det föränderliga landskapet”.

– Det är både yttre och inre landskap, säger Yvonne Ihmels, festivalens konstnärliga ledare.

Biljetterna är släppta och bokas via Tickster.

Artikeltaggar

Agneta PleijelFestivalerFörfattareInger EdelfeldtKonstLina WolffLitteraturMårbackaNöje/KulturTicksterYvonne Ihmels

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.