Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad föreningsträff i Strandvik: ”Givande med så många aktörer samlade”

Publicerad:
Cecilia Eriksson från Allmänna arvsfonden gav en inblick i hur man jobbar med olika stöd.
Cecilia Eriksson från Allmänna arvsfonden gav en inblick i hur man jobbar med olika stöd. Foto: Håkan Börjesson

På tisdagen hölls en föreningsträff på Strandviks bygdegård i Lysvik. Där fick föreningarna lära sig mer om olika stöd som finns att söka för utvecklingsinsatser och tillfälle att dela erfarenheter.

– Jag tror alla gick därifrån med idéer som sprudlade och en känsla av att mycket faktiskt kan förverkligas, säger Marielle Magnusson, företagsutvecklare på Sunne kommun.

Kvällen handlade främst om olika former av finansiellt stöd, men berör också olika insatser för att exempelvis stärka en förenings organisation genom kompetenshöjning, utvecklande styrelsearbete med mera.

– Det här initiativet kommer ur hela processen med byapengen som framför allt vår näringslivsutvecklare Åsa Rolandsdotter Gertling har hållit i. Byapengen har varit väldigt framgångsrik och då kände vi att var dags att bjuda in till en träff där man får höra hur man har använt sig av de olika stöden. Och hur utveckling kan ske genom olika stöd, säger Marielle Magnusson och fortsätter:

– Upplägget på den här träffen blev väldigt bra och informativt så jag tror att alla gick därifrån med idéer som sprudlade och en känsla av att detta faktiskt kan förverkligas. Många var på plats, cirka 50 personer totalt och det var en väldigt stor spridning på både kultur- och idrottsföreningar. Vi får nog köra fler sådana här träffar framöver för att nå fler.

 • Jens Karlsson berättade bland annat om hur Leaders 7-sams principer.
  Jens Karlsson berättade bland annat om hur Leaders 7-sams principer. Foto: Håkan Börjesson
 • Gun-Britt Jansson, till vänster, visade runt i Strandviks bygdegårds nyrenoverade lokaler.
  Gun-Britt Jansson, till vänster, visade runt i Strandviks bygdegårds nyrenoverade lokaler. Foto: Håkan Börjesson
 • Peter Lindgren, RF Sisu och Micke Johansson, Sunne IK, gav tummen upp till föreningsträffen.
  Peter Lindgren, RF Sisu och Micke Johansson, Sunne IK, gav tummen upp till föreningsträffen. Foto: Håkan Börjesson
 • Gun-Britt Jansson och Fryksdalens sparbanks Anna Öhgren-Bodén vid bankens mobila bankkontor.
  Gun-Britt Jansson och Fryksdalens sparbanks Anna Öhgren-Bodén vid bankens mobila bankkontor. Foto: Håkan Börjesson

Även om det var Sunne kommun och deras samarbetspartners som bjöd in till träffen stod Strandvik bygdegårdsförening som värd och kunde visa upp sin nyrenoverade bygdegård.

– Vi fick berätta om vad vi hade gjort och hur vi sökt bidrag från olika håll. Det är mycket jobb för en liten förening med att leta reda på vad som finns i form av stöd och liknande. Själva har vi haft en hel bidragsgrupp som tagit tag i detta. Det är väldigt bra att föreningar kan träffas så här och jag tror att föreningarna kan bli komplement till varandra om man jobbar tillsammans. Det var givande att få träffa så många aktörer på samma gång, säger Gun-Britt Jansson från bygdegårdsföreningen.

Sunne kommuns samarbetspartners som också deltog under träffen var Event i Sunne, RF Sisu, Allmänna Arvsfonden, Leader 7-sam och Fryksdalens sparbank.

Artikeltaggar

Allmänna arvsfondenKulturMarielle MagnussonOrganisationerPeter LindgrenSamhälleSkådespelareStrandvikSunneSunne IKSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.