Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens två villkor – för att sponsra rallyt: ”Då är vi inte med längre”

Publicerad:
Henrik Frykberger (M) säger så här om sponsring till sommarens rally-EM-deltävling: ”Vi välkomnar dem till Sunne och önskar all lycka till. Men för vår del har vi inte mer pengar än så här att bidra med”.
Henrik Frykberger (M) säger så här om sponsring till sommarens rally-EM-deltävling: ”Vi välkomnar dem till Sunne och önskar all lycka till. Men för vår del har vi inte mer pengar än så här att bidra med”. Foto: HP Skoglund

110 000 kronor.

Det chippar Sunne kommun in till sommarens rally-EM.

Pengarna får arrangören efter avslutat evenemang – och på två villkor.

– Den krassa verkligheten är att vi inte har mer pengar att bidra med, säger kommunalråd Henrik Frykberger (M).

De lokala näringslivet hade gärna sett att Sunne kommun matchade deras insamlade sponsringsbelopp inför sommarens Royal rally of Scandinavia.

Så blir det inte.

Men kommunen kommer likväl att bidra.

Allmänna utskottets föreslagna beslut till kommunstyrelsen är att bevilja sponsring till EM-rallyt – med 110 000 kronor.

Två villkor

Kommunalrådet Henrik Frykberger (M) är tydlig med att kommunen inte är någon medfinansiär. Pengarna betalas ut först efter att evenemanget ägt rum.

– Under förutsättning att avtalade sträckor körs inom Sunne kommun, säger kommunalråd Henrik Frykberger (M).

I annat fall blir det inga pengar över till något annat. Då får andra arrangemang och föreningar stryka på foten och lida för detta i framtiden.
Henrik Frykberger

Ytterligare ett villkor finns från kommunens sida:

– Föreningarnas avtalsförslag får inte försämras. Vi har fått signaler om att eventet haft som argumentation att om kommunen går in med mindre pengar så får föreningar som hjälper till, framför allt Mallbackens IF, själva mindre pengar. Och kör de så, då är vi inte med längre. Sån utpressning vill vi som kommun inte veta av.

Varför just 110 000?

– I annat fall blir det inga pengar över till något annat. Då får andra arrangemang och föreningar stryka på foten och lida för detta i framtiden.

”Har inte mer pengar”

Vad tror du att rallyt kan ge tillbaka till kommunen?

– Svårt för mig att bedöma. Det går under en vecka där vi redan är fullbelagda med turister. Så sett var svenska rallyt bättre i tiden, då gick anläggningarna inte lika fulla.

Henrik Frykberger påpekar att allmänna utskottet var över partigränserna enat om förslaget under onsdagens möte.

Han säger också att:

– Samtliga inom allmänna utskottet ställer sig väldigt positiva till arrangemanget. Vi välkomnar dem till Sunne och önskar all lycka till. Men för vår del har vi inte mer pengar än så här att bidra med, det är den krassa verkligheten.

Artikeltaggar

BeslutHenrik FrykbergerKommunstyrelsenMallbackens IFModeraternaRallyRoyal Rally of ScandinaviaSamhälleSunneSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.