Hoppa till huvudinnehållet

Två pallplatser för Sunne MX i Division 1: ”Alla stöttar varandra”

Publicerad:
Sunne MX har som nykomlingar i Division 1 Västra i motocross stått sig bra i konkurrensen från mer etablerade klubbar. Bilden är tagen vid tävlingar på Flyåsen i höstas.
Sunne MX har som nykomlingar i Division 1 Västra i motocross stått sig bra i konkurrensen från mer etablerade klubbar. Bilden är tagen vid tävlingar på Flyåsen i höstas. Foto: Dan Enwall

Det går allt bättre för Sunne MX som nykomlingar i Division 1 Västra. Under den gångna helgen tog man två meriterande tredjeplatser och ligger nu femma av totalt sju lag.

– Vi har visat att man kan nå riktigt bra resultat trots att man är en liten klubb, säger lagledaren Niklas Olsson.

Att Sunne MX tog positionen som det främsta Värmlandslaget inom motorcrossen förvånade många och ännu fler trodde nog att fryksdalingarna skulle få det väldigt tufft i ettan. Men än en gång har de flygande förarna från Flyåsen trotsat förhandstipsen.

– Säsongen hittills kan nog sammanfattas som en succé för Sunne MX sett till våra förutsättningar och förhoppningar, säger Niklas Olsson.

I första deltävlingen 6 maj i Örebro slutade laget på en femte plats (av sju lag), i andra deltävlingen i Hallsberg den 7 maj slutade man på en sjätte plats. Men den verkliga succén kom under gångna helgen. Vid tävlingar i Varberg den 18 maj kom Sunne MX på en tredje plats vilket upprepades den 20 maj i Tibro då man åter stod på den åtråvärda pallen.

Efter fyra av sju deltävlingar återfinns Sunne MX på en femte plats i tabellen, en tabell som toppas av Tibro och Örebro, men där trean, fyran och femman alla ligger inom en poäng. Nästa deltävling körs den 3 juni i Stenungsund.

– Vi hoppas våra fina resultat fortsätter. Det var nog ingen som trodde att Sunne MX skulle vara med och fajtas med de etablerade storklubbarna i motocross, men det har vi visat att vi kan trots vi är en liten klubb. Framgången kommer nog av att alla i laget stöttar varandra trots att sammandragningarna körs som individuella tävlingar och att vi har en bra bredd i klubben, säger Niklas Olsson.

Den 16 september körs den sjätte och näst sista omgången av Division 1 Västra på Flyåsen i Sunne.
Den 16 september körs den sjätte och näst sista omgången av Division 1 Västra på Flyåsen i Sunne. Foto: Dan Enwall

Målsättningen är tydlig.

– Vi har siktet inställt på att försöka säkra nytt kontrakt i ettan inför 2024, och vem vet, kanske kan vi få till en än högre slutplacering efter höstens tävlingar? säger Niklas Olsson.

Artikeltaggar

Division 1 VästraHallsbergMotocrossNiklas OlssonÖrebroSunne MXTibro

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.