Hoppa till huvudinnehållet

I väntan på ny ägare: Klassiska Sillegården stängt i sommar

Publicerad:
Ida Sahlström byggde upp matsalen i fornnordisk stil och lockade folk långväga ifrån till det gamla brunnshotellet. Foto: Kristina Green

Sillegården i Västra Ämtervik ska säljas, men hugade köpare låter vänta på sig.

I sommar håller det populära utflyktsmålet stängt.

Sillegården är känt för den vackra utsikten över Fryken, den speciella arkitektur, väggmålningarna och sin historik i konstnärssammanhang.

Förra sommaren kom pensionatet ut till försäljning. Efter ett uppehåll under vintern har det i vår gjorts nya försök att hitta någon som vill ta över men det går fortfarande trögt.

– Det har inte varit några intressenter hittills, säger Anna Sahlström, vd för Sahlströmsgården hotell, konferens & restaurang i Torsby som äger Sillegården.

I väntan på en köpare är pensionatet, butik och utställningslokalen stängda.

– Vi bidar tiden i sommar, sedan får vi ta ställning till vad som händer framåt, säger Anna Sahlström.

Junior ställer ut på Sillegården: ”Lars och jag inspirerar varandra”Magnus Carlsson i Sillegårdens trädgård: ”Helt magisk kväll med sommarhits”

Artikeltaggar

Anna SahlströmHotellIda SahlströmRestaurangerSahlströmsgårdenSillegårdenTorsbyTurismVästra Ämtervik

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.