I väntan på ny ägare: Klassiska Sillegården stängt i sommar

Publicerad:
Ida Sahlström byggde upp matsalen i fornnordisk stil och lockade folk långväga ifrån till det gamla brunnshotellet. Foto: Kristina Green

Sillegården i Västra Ämtervik ska säljas, men hugade köpare låter vänta på sig.

I sommar håller det populära utflyktsmålet stängt.

Sillegården är känt för den vackra utsikten över Fryken, den speciella arkitektur, väggmålningarna och sin historik i konstnärssammanhang.

Förra sommaren kom pensionatet ut till försäljning. Efter ett uppehåll under vintern har det i vår gjorts nya försök att hitta någon som vill ta över men det går fortfarande trögt.

– Det har inte varit några intressenter hittills, säger Anna Sahlström, vd för Sahlströmsgården hotell, konferens & restaurang i Torsby som äger Sillegården.

I väntan på en köpare är pensionatet, butik och utställningslokalen stängda.

– Vi bidar tiden i sommar, sedan får vi ta ställning till vad som händer framåt, säger Anna Sahlström.

Junior ställer ut på Sillegården: ”Lars och jag inspirerar varandra”Magnus Carlsson i Sillegårdens trädgård: ”Helt magisk kväll med sommarhits”

Artikeltaggar

Anna SahlströmHotellIda SahlströmRestaurangerSahlströmsgårdenSillegårdenTorsbyTurismVästra Ämtervik

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare