Samlar sponsring till rallyt: ”Blir ett uppsving för Sunne”

Publicerad:
Olle Ramström, som driver Ramströms tryckeri, har tillsammans med Lars Eriksson samlat sponsring från lokala företag till Royal rally of Scandinavia. Foto: Karina Johansson

Rally Sweden flyttade härifrån, men i sommar kommer ett EM-rally till Sunne och väcker liv i Colins crest.

Nu hjälps lokala företagare åt att samla sponsring till evenemanget.

– Detta gör vi för Sunne och Sunnefolket, berättar Olle Ramström.

Olle Ramström berättar att allting började med att Glenn Olsson, vd för EM-rallyt Royal rally of Scandinavia, tog kontakt med honom.

– Vi är bekanta och han frågade om jag kunde hjälpa till med att involvera kommun och näringsliv och få hjälp med sponsring, berättar han.

Vilket ledde till att Olle och Lars Eriksson började kontakta företag i trakten. I dagsläget har ett tjugotal företag lagt mellan 5 000-20 000 kronor, sammanlagt cirka 200 000. Dessutom berättar Olle att det finns andra organisationer som är beredda att gå in med ytterligare 100 000 kronor.

I gengäld erbjuds sponsorerna att bli vip-gäster vid Colins crest som kommer köras två gånger på en dag, först klockan 10 och därefter kl 16.55.

– Vi har bokat buss som går till Colins crest halv nio på morgonen. Där har vi en vip-hylla där det bjuds på mat och underhållning. Därefter går bussen tillbaka och på kvällen blir det mat och hemlig gäst vid Villa Helios.

– Vi har sagt att varje biljett kostar 5 000 kronor. Allt överskott går oavkortat till rallyt. Vi räknar med att våra kostnader hamnar på cirka 15 000 kronor.

Intresset för att hjälpa till är stort och många är positiva till initiativet, berättar Olle.

– Colins crest var det stora dragplåstret under VM-rallyt, och näringslivet förstår att det kommer mycket folk till Sunne de här dagarna. Både hotell, camping, restauranger och andra kommer att ha fullt upp. Ja, det lär bli kö till korvburen! Så det ger Sunne ett uppsving och det har inte varit svårt att sälja in vår vip-hylla.

Han tror också att det säkert hade gått att samla in ännu mer pengar.

– Men vi gör insamlingen helt ideellt och har inte tid till det. Vi har ju våra andra jobb också.

Naturligtvis kan företag fortfarande höra av sig och bidra med sponsring. Och vill man åka med till Colins crest finns också den möjligheten.

– Vi har tio platser kvar i bussen. Det är först till kvarn, berättar Olle Ramström.

Artikeltaggar

CampingGlenn OlssonRallyRoyal Rally of ScandinaviaSunneSvenska rallyt

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare