Ämtervik segrare borta mot Rottneros

Publicerad:
Rottneros IK förlorade mot Ämterviks FF

Ämtervik besegrade Rottneros på bortaplan i lördagens match i division 5 Värmland västra herr i fotboll. 2-3 (1-2) slutade matchen.

Ämterviks tränare Tomas Gunnarsson om matchen:

– Vi började bra och gjorde 2 mål tidigt som en frukt av vår press och att vi flyttar fram laget bra och är då bra offensivt. Vi får sedan (enligt oss) en mycket tveksam straff mot oss och 2-1. Här får ju Rottneros mer energi och de vinner lite mer bollar och har mer av spelet. Vi släpper in 2-2 på en hörna och i det läget var RIK hetare. Matchen står å väger men Dawid är riktigt bra idag och sätter 3-2 på ett friläge som står sig och vi tar tre poäng vilket är det viktiga för oss. Derby är inte alltid välspelade och vi visste att matchbilden med kampmomenten skulle var en stor del av denna tillställning. Vi jobbar vidare och har en positiv känsla i laget, nästa match är mot Rinn på fredag.

Dawid Norell gjorde två mål och Joakim Hellberg ett mål för Ämtervik, målen för Rottneros gjordes av Carl Lykken och Nicola Zamberlan.

Rottneros har två vinster, en oavgjord och två förluster och 11–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ämtervik har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 14–5 i målskillnad.

Ämterviks nya tabellposition är fjärde plats, medan Rottneros är på sjätte plats.

I nästa match möter Rottneros Högboda hemma på fredag 2 juni 19.00. Ämtervik möter Rinn fredag 26 maj 19.00 hemma.

Artikeltaggar

Ämterviks FFDivision 5 Värmland västraEkebyvallenFotbollRottneros IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare