Lydnadstävling till minne av eldsjäl: ”Det blev en väldigt fin dag”

Publicerad:
På torsdagen anordnade Sunne brukshundklubb en lydnadstävling till minne av klubbens eldsjäl Catharina Ekberg. Foto: Dan Enwall

På torsdagen anordnade Sunne brukshundklubb en lydnadstävling till minne av klubbens eldsjäl Catharina Ekberg.

– Hon gick bort för ganska exakt ett år sedan så det här blev en känslosam men också väldigt fin dag, säger Birgitta Johansson från klubben.

Solen sken från en klarblå himmel och tävlingen var redan i full gång när Fryksdalsbygden fick en pratstund med två representanter för arrangerande Sunne brukshundklubb.

– Vi har 12 startande i dag, från olika klubbar i Värmland. Tävlingen gäller lydnad startklass, berättar Birgitta Johansson och klubbens ordförande Anna Åström fyller i:

– Catharina brann för hundsporterna lydnad och bruks. Det var hennes hjärtebarn, säger hon.

– Vi har inte haft så många tävlingar av den sorten så nu tänkte vi att vi skulle hedra henne med det här. Och vi har planer på att göra det till en återkommande tävling. Att gensvaret blev så bra i dag sporrar oss att att utveckla tävlingen vidare, säger Birgitta Johansson.

På plats för att titta på tävlingen fanns också Catharinas mamma Anna-Maj Ekberg och systern Ingela Nilsson.

– Det är väldigt fint gjort att anordna en tävling till minne av Catharina. Så det är vi väldigt glada för, säger Anna-Maj.

– Hundsporten var Catharinas liv. Det känns väldigt roligt att det kommit tävlande från hela Värmland i dag, säger Ingela.

 • Sunne brukshundklubbs Birgitta Johansson och Anna Åström konstaterade att det blev en lyckad dag.
  Sunne brukshundklubbs Birgitta Johansson och Anna Åström konstaterade att det blev en lyckad dag. Foto: Dan Enwall
 • ”Det är väldigt fint gjort att anordna en tävling till minne av Catharina”, tyckte hennes syster Ingela Nilsson och mamman Anna-Maj Ekberg.
  ”Det är väldigt fint gjort att anordna en tävling till minne av Catharina”, tyckte hennes syster Ingela Nilsson och mamman Anna-Maj Ekberg. Foto: Dan Enwall
 • Tolv ekipage deltog i lydnadstävlingen. I bakgrunden tävlingsledaren Erika Eriksson, Torsby brukshundklubb.
  Tolv ekipage deltog i lydnadstävlingen. I bakgrunden tävlingsledaren Erika Eriksson, Torsby brukshundklubb. Foto: Dan Enwall
 • Det gäller att ha hundens uppmärksamhet.
  Det gäller att ha hundens uppmärksamhet. Foto: Dan Enwall
 • Domare var Ylwa Kristoffersson från Filipstads brukshundklubb.
  Domare var Ylwa Kristoffersson från Filipstads brukshundklubb. Foto: Dan Enwall
 • Samtliga tävlande fick genomföra samma moment.
  Samtliga tävlande fick genomföra samma moment. Foto: Dan Enwall
 • Det blev en fin och känslosam dag vid Sunne brukshundklubb.
  Det blev en fin och känslosam dag vid Sunne brukshundklubb. Foto: Dan Enwall

De pallplacerade blev:

1. Stina Hedström med border collie Ace, 2. Diana Dragic med border collie Im, 3. Jessica Falk med australian shepherd Nexus.

Domare var Ylwa Kristoffersson från Filipstads brukshundklubb. Tävlingsledare var Erika Eriksson och sekreterare Marika Bornstedt, båda Torsby brukshundklubb

– Det kändes väldigt fint att kunna hedra Catharina på det här sättet. Alla var nöjda med dagen och tyckte att det var ett fint arrangemang, säger Birgitta Johansson.

Artikeltaggar

FilipstadHundsportSunneVärmlands län

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare