Hoppa till huvudinnehållet

Jord av två visas på Himmel och hav i Sunne

Publicerad:
Maria Kastengren och Malin Janliden ställer ut på Galleri Himmel och Hav i Sunne.
Maria Kastengren och Malin Janliden ställer ut på Galleri Himmel och Hav i Sunne.

Den 20-25 maj visas utställningen Jord av två med verk av Malin Janliden och Maria Kastengren på Galleri Himmel och Hav i Sunne.

– Utställningen är inspirerad av vår jord och det som lever av och med den, säger de båda konstnärerna.

Även om Malin Janliden och Maria Kastengren använder sig av olika tekniker och har olika motiv i sina målningar så har de den abstrakta och semi-abstrakta motivvärlden gemensamt. Maria som bor på Hammarö och Malin som är uppvuxen på samma ö har alltid haft nära till naturen, de har gemensamt att de ofta fångar sina motiv och får sin inspiration därifrån. Det kändes därför givet att namnge utställningen till “Jord av två”.

I utställningen visar konstnärerna upp personliga intryck och fragment av vår jord. Bland annat genom de organiska detaljerna i Marias verk och de jordiga och lugna tonerna i Malins abstrakta konst. Jord, skog, vatten, växter, mark, sten och berg kan återspeglas i deras konst.

– Kärnan är den gemensamma inspirationskällan medan det finns en önskan om att betraktaren ska känna att det finns utrymme för fri tolkning, säger de.

 • Maria Kastengren.
  Maria Kastengren.
 • Liten skrovlig VI av Malin Janliden.
  Liten skrovlig VI av Malin Janliden.
 • Penseldrag 8 av Maria Kastengren.
  Penseldrag 8 av Maria Kastengren.
 • Malin Janliden.
  Malin Janliden.

Det är första utställningen i Sunne för både Malin och Maria.

– Under tiden vi arbetat med utställningen har vi hittat beröringspunkter och en gemensam berättelse. Och är det något vi kopplar ihop Sunne med så är det en stark berättartradition, skapande och skön natur. Sunne knyter helt enkelt ihop säcken av det de arbetat med under våren som gått, säger Malin Janliden och Maria Kastengren.

Artikeltaggar

HammaröKonstNaturOljaSunneUtställningar

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.