Hoppa till huvudinnehållet

Ännu ett kryss för Lysvik - trots stort spelövertag: ”Frustrerande”

Publicerad:
Therese Stolpe har bidragit till att defensiven klickat för Lysvik den här säsongen, men offensivt finns det mer att hämta. Arkivbild.
Therese Stolpe har bidragit till att defensiven klickat för Lysvik den här säsongen, men offensivt finns det mer att hämta. Arkivbild. Foto: Fredrik Finnebråth

Lysviks damlag fortsätter att ha svårt att vinna matcher.

Bortamatchen mot Karlstad Fotboll blev mållös - trots ett stort spelövertag.

Det var deras fjärde oavgjorda match den här säsongen.

– Jag är så jäkla besviken, suckar tränaren Stefan ”Såta” Johansson.

Förklaringen är att Lysvik dominerade matchbilden.

– Vi var spelförande i 90 minuter, Karlstad hade bara ett skott på mål. Vi fick ett mål bortdömt för att domaren tyckte att bollen var utanför sidlinjen innan. Det är frustrerande både för spelarna och oss ledare, för jag tycker att vi ska vinna den här matchen. Vi var bättre än motståndarna, men fotboll går ut på att göra mål och det gjorde vi inte.

Vad är det som saknas?

– Vi är inte nog bestämda i sista tredjedelen av planen, det blir för mycket felbeslut. Ibland ska det göra lite ont i fotboll, ska man göra mål måste man vara tuff och lite hänsynslös i boxen. Det är vi inte.

Den poängen Lysvik fick med sig känns nästan som en förlust, menar ”Såta”.

– Spela oavgjort är helt värdelöst, det händer inget i en tabell. Men vi får ta med oss att vi är bättre än motståndarna. Vi kommer att vinna matcher framöver, men en sådan här dag känns det frustrerande att inte få med sig tre poäng, säger Stefan Johansson.

Artikeltaggar

Division 2 Västra Svealand, damerFotbollIF Karlstad Fotboll DamKarlstadLysvikLysviks IF damStefan Johansson

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.