Hoppa till huvudinnehållet

Medborgarförslag: ”Ordna Fryken maraton igen”

Publicerad:
Det har kommit in ett medborgarförslag till Sunne kommun där förslagsställaren vill att Fryken maraton arrangeras igen. Fotot togs vid första Fryken maraton 1998.
Det har kommit in ett medborgarförslag till Sunne kommun där förslagsställaren vill att Fryken maraton arrangeras igen. Fotot togs vid första Fryken maraton 1998.

Förslagsställaren önskar att Sunne och Torsby kommuner tillsammans uppmuntrar idrottsklubbar att arrangera Fryken Maraton igen.

I förslaget står följande: ”Fryken Maraton var en uppskattad löpartävling som anordnades ett år längs med vackra Fryken runt omkring Sunne och Torsby. Tyvärr har evenemanget inte arrangerats på flera år och vi anser att det är hög tid att återuppliva det. Vi tror att en återkomst av Fryken Maraton skulle ha många positiva effekter på våra samhällen. För det första skulle det ge lokala idrottsklubbar en möjlighet att samarbeta och arrangera en gemensam stor händelse, vilket skulle öka sammanhållningen i regionen. För det andra skulle det locka besökare från när och fjärran, vilket skulle gynna våra lokala företag och stärka turismen i regionen”.

Man föreslår därför att kommunerna tar en aktiv roll i att uppmuntra lokala idrottsklubbar att arrangera Fryken Maraton igen. ”Kommunerna kan exempelvis erbjuda ekonomiskt stöd, marknadsföringshjälp och tillståndsgivning för evenemanget. Vi tror att detta samarbete skulle kunna ge en fantastiskt upplevelse för deltagare, publik och lokalsamhälle i stort. Vi uppmanar därför kommunernas ledning att ta detta medborgarförslag på allvar och undersöka möjligheten att återuppliva Fryken Maraton i samarbete med lokala idrottsklubbar”.

Första upplagan av Fryken maraton genomfördes långfredagen 1998 med start i Torsby och målgång vid Kolsnäs. Den gången gick 86 av 93 startande i mål.

Artikeltaggar

FrykenMaratonMedborgarförslagPolitikSportSunneTorsby

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.