Hoppa till huvudinnehållet

Löftet lämnar Sunne IK - klar för FBK: ”Rolig möjlighet”

Publicerad:
Noel Rudin, som fyller 15 år i augusti, lämnar moderklubben Sunne IK för att testa lyckan i Färjestad BK.
Noel Rudin, som fyller 15 år i augusti, lämnar moderklubben Sunne IK för att testa lyckan i Färjestad BK.

Noel Rudin, 14, har tagit stora kliv i Sunne IK de senaste åren.

Nu lämnar han moderklubben för att testa lyckan i Färjestad BK.

– Jag känner mig redo för att ta det här steget, säger han.

Sunne IK tappar ett av sina stora framtidsnamn. Backen Noel Rudin, född 2008, har imponerat stort den här säsongen i SIK:s U15-, U16 och J18-lag. Han blev även uttagen i Värmlandslaget, vilket gjorde att en storklubb som Färjestad BK fick upp ögonen för backlöftet.

– En riktigt rolig möjlighet. Det kom från ingenstans, de hörde av sig under påsklovet. Jag tyckte att det lät bra och roligt.

Även om det är en av landets största och mest klassiska klubbar som hörde av sig, var det inte ett enkelt val att lämna sin moderklubb.

– Jag hade ingen dröm eller mål om att jag skulle ta mig till FBK, det skulle vara roligt men det var inte hela världen om jag inte skulle gå dit. Jag har haft ett väldigt bra år i Sunne IK med Mikael Johansson som tränare, där jag har utvecklats mycket.

En förklaring är att Noel Rudin trappat upp sin satsning på ishockey senaste tiden.

– För 1-2 år sedan förstod jag vad som skulle krävas ifall jag ska bli en bra hockeyspelare. Jag började köra sommarfys med A-laget, det blev flera träningar i veckan och jag tog allt mer seriöst. Den här säsongen har jag verkligen tagit kliv, och blivit uppflyttad till U16 och J18-laget. Jag känner mig mogen och redo för att ta det här steget, det ska bli roligt att spela med bra spelare och träna ännu mer seriöst.

Noel Rudin i Värmlandslagets färger.
Noel Rudin i Värmlandslagets färger.

Noel kommer nu till hösten att få chansen att spela i Färjestads U16-lag som spelar i ”U16 Region väst” tillsammans med bl.a. Leksand, Brynäs, Västerås och Örebro.

Övergången innebär även att Noel Rudin, som börjar nian till hösten, flyttar till Karlstad.

– Jag får chansen att träna två skolpass på is, det blir mer som en elitsatsning med fokus på bara hockey. Jag lämnar alla mina kompisar i Sunne, men jag känner många i FBK som jag träffat under alla samlingar i Värmlandslaget. Det ska bli jätteroligt att ta steget att bo ensam.

Han fortsätter:

– Det blir en viktig höst, det kommer gå snabbt. Jag flyttar till Karlstad i augusti, i oktober är det uttagning för FBK:s hockeygymnasium.

Noel Rudin har fått en positiv känsla kring Färjestad BK.

– Vi har haft bra samtal i Karlstad. Att de hörde av sig är ett bevis på att jag har gjort en bra säsong. När jag var med i Värmlandslaget mötte vi alla andra regionslagen, då kunde man antingen stärka eller sänka sina aktier. Det här är ett kvitto på att jag gjort det bra, och det ger mig en extra morot att fortsätta träna hårt, säger Noel Rudin.

Artikeltaggar

Färjestad BK JuniorIshockeySunneSunne IK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.