Hoppa till huvudinnehållet

Premiär för bygg-, hantverk- och servicerundan: ”Bra tillfälle att visa upp sig”

Publicerad:
”Bygg-, hantverk- och serviceföretagen tycker att det passar bra med en runda på våren, när folk rustar för sina projekt utomhus, och en på hösten, när det är dags för inneprojekten”; säger initiativtagaren Linda Isaksson.
”Bygg-, hantverk- och serviceföretagen tycker att det passar bra med en runda på våren, när folk rustar för sina projekt utomhus, och en på hösten, när det är dags för inneprojekten”; säger initiativtagaren Linda Isaksson. Foto: Dan Enwall

På lördagen var det premiär för Sunnes Bygg-, hantverk- och servicerunda. 44 företag fanns representerade på totalt 18 platser i Sunne.

– Förhoppningen är att det ska bli en väldigt bra och positiv upplevelse för både besökarna och företagen, säger initiativtagaren Linda Isaksson.

Förutom att ingen visste hur det nya initiativet skulle falla ut så bjöd vädret på en hel del spänning. Både regn, strålande sol och en och annan åsk- och hagelskur hann vädergudarna med innan rundan var slut.

– Vädret kan jag tyvärr inte styra över, skämtade Företagarna Sunnes nyvalda ordförande Linda Isaksson när Fryksdalsbygden träffade henne vid en av träffpunkterna.

Men hon var ändå nöjd med hur allting rullade på.

– Jag har har haft kontakt med cirka 100 företag inför rundan och alla kunde ju inte vara med i dag. Men vi ska köra igen i höst, preliminärt den 30 september, och då står cirka 40 företag ”på vänt”. Det är väldigt roligt att så många som 44 är med nu och tar chansen att visa upp sig. Och det verkar som det har varit lätt för folk att ta till sig vad det här är för någonting, säger Linda Isaksson.

Att ta ”rundakonceptet”, som annars varit vanligast inom konst och konsthantverk, och applicera på företagande är ganska typiskt för idésprutan Linda Isaksson.

Varför blev det just företag inom Bygg-, hantverk- och service?

– För det första vill ju visa upp hur otroligt många fina företag Sunne har. Många är småföretagare som jobbar på och kanske inte har så stora möjligheter att exponera sin verksamhet på bredare front. Och just den här branschen är den som skapar flest jobb i Sunne. Ett sådant här projekt höjer företagens profil och skapar också kontakter mellan olika aktörer som kan bädda för framtida samarbeten. Vi tror på den här idén och jobbar med att kunna arrangera rundor även för andra branscher som till exempel Skönhet, mode och hälsa och Bil och motor framöver.

 • Här pratas det värmepumpar.
  Här pratas det värmepumpar. Foto: Dan Enwall
 • När företagen slår upp sina portar måste man ju kika in...
  När företagen slår upp sina portar måste man ju kika in... Foto: Dan Enwall
 • Tillgången på korv och dricka var god.
  Tillgången på korv och dricka var god. Foto: Dan Enwall
 • Det här unga gänget erbjöd speed shooting för den som ville. Från vänster, Eddie Jonsson Persson, Leo Eklund, Eddie Gustavsson och Julle Mauritzsson.
  Det här unga gänget erbjöd speed shooting för den som ville. Från vänster, Eddie Jonsson Persson, Leo Eklund, Eddie Gustavsson och Julle Mauritzsson. Foto: Dan Enwall
 • Regnet lade lite sordin på stämningen i början av rundan. Men sedan kom solen - en stund.
  Regnet lade lite sordin på stämningen i början av rundan. Men sedan kom solen - en stund. Foto: Dan Enwall
 • Under tälttaket hos Ereo och Värmlands bygg & montage bjöds det på roliga tävlingar.
  Under tälttaket hos Ereo och Värmlands bygg & montage bjöds det på roliga tävlingar. Foto: Dan Enwall

Jenny Andersson, Svahns färg, jakt & bygg, är mycket positiv till rundan.

– Jag tycker det är jättebra. Det har funnits sådana här idéer länge, men nu blir det verklighet. Så jag hoppas att det här kommer att fortsätta, säger hon.

Att döma av intresset på lördagen verkar Sunnes Bygg-, hantverk- och servicerunda vara här för att stanna.

– När jag har pratat med företagen har de framfört att det passar bra med en runda på våren, när folk rustar för sina projekt utomhus, och en på hösten, när det är dags för inneprojekten. Så om de som är med nu tycker att det här var en bra grej så kör vi på det, säger Linda Isaksson.

Arrangerade rundan gjorde Företagarna Sunne och Sunnenytt.

Artikeltaggar

Företagarna SunneHantverkLinda IsakssonNäringslivPremiärerRegnSunneVärmlands län

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.