Hoppa till huvudinnehållet

En poäng för Lysvik borta mot Rynninge: ”Vi är på gång”

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
”Jag tycker att vi tagit ett steg till jämfört med förra säsongen. Vi är på gång”, säger Lysviks tränare Stefan ”Såta Johansson.
”Jag tycker att vi tagit ett steg till jämfört med förra säsongen. Vi är på gång”, säger Lysviks tränare Stefan ”Såta Johansson. Foto: Fredrik Finnebråth

Lagen delade på poängen när Rynninge och gästande Lysvik möttes i division 2 västra Svealand dam i fotboll, på lördagen. Matchen slutade 2-2 (1-1).

– Man är alltid nöjd med poäng på bortaplan, säger Lysviks tränare Stefan ”Såta” Johansson.

Fryksdalslaget fick en tuff start.

– Vi började inget vidare. Passningsspelet kom inte i gång. Sedan fick Rynninge en frispark från 35 meter som tyvärr seglade in i krysset så vi hamnade dessutom i underläge. Men sista kvarten i första halvlek spelade vi bättre och kunde kvittera genom Erika Stolpe, säger Stefan ”Såta Johansson.

Ställningen 1-1 i halvtid var således ganska logisk. Men efter paus tog Lysvik över.

– Vi hade fått i gång vårt spel och spelade bra fotboll. Anna Kaverzina spelade fram Emelie Edqvist som kunde dra in 1-2 via ribban. Ett väldigt snyggt mål. Vi tyckte vi hade bra kontroll över händelserna, men med fyra minuter kvar fick Rynninge en frispark som en av våra spelare tyvärr nickade in i eget mål. Sett till chanser och spel ska vi egentligen vinna den här matchen, men man är alltid nöjd med poäng på bortaplan, säger Stefan ”Såta Johansson.

Lysvik fick måljubla två gånger i bortamatchen mot Rynninge. Arkivbild.
Lysvik fick måljubla två gånger i bortamatchen mot Rynninge. Arkivbild. Foto: Fredrik Finnebråth

Lysvik har nu fem poäng efter tre spelade matcher.

– Jag tycker det är en bra start. Med bättre flyt hade poängskörden varit större men i det stora hela är jag nöjd. Vi har bra spelare varav flera är nya och det tar lite tid att spela ihop sig. Vi följer vårt nya spelsystem med tre backar, vilket skapar ett mer offensivt spel. Jag tycker att vi tagit ett steg till jämfört med förra säsongen. Vi är på gång, säger Stefan ”Såta Johansson.

Söndagen den 7 maj spelar Lysvik hemma mot Västerås SK.

Artikeltaggar

Erika StolpeFotbollLysvikRynningeStefan JohanssonVästerås

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.