Hoppa till huvudinnehållet

Mardrömsstart – tredje raka förlusten för Mallbacken: ”Otrolig uppförsbacke”

Publicerad:
Mallbackens IF med lagkapten Irvina Bajramovic åkte på tredje raka nederlaget borta mot AIK. Arkivbild.
Mallbackens IF med lagkapten Irvina Bajramovic åkte på tredje raka nederlaget borta mot AIK. Arkivbild. Foto: Olle Persson

AIK gjorde 1–0 redan i den andra minuten och Mallbacken föll med 0–3 på bortaplan vilket var tredje raka serieförlusten.

– Det var en mardrömsstart och sedan fortsatte väl mardrömmen litegrann. Vi bjöd på allt för mycket och AIK hade en bra attityd, inställning, teknik och pressade oss, säger Mallbackens huvudtränare Ulf Buskqvist.

Mallbackens IF bortaföll i mars mot AIK med 0–5 i en träningsmatch och i dag återvände MIF till Skytteholms IP för elitettanbatalj mot ett AIK som förra säsongen åkte ur damallsvenskan.

Hemmalaget från Stockholm tog ledningen redan i den andra matchminuten och det var Matilda Nildén som hittade nätet till 1–0 bakom Mallbackenmålvakten Matilda Nurmi. Adelisa Grabus fixade 2–0 i 22:a och Grabus gjorde även 3–0 i 49:e vilket blev slutresultatet.

– Det var en mardrömsstart och sedan fortsatte väl mardrömmen litegrann. Vi bjöd på allt för mycket och AIK hade en bra attityd, inställning och teknik och pressade oss. Vi kom inte ur deras grepp kan man säga och blev väl ängsliga efter det första insläppa målet vilket gjorde att självförtroendet nog gick ner hos oss, säger Mallbackens huvudcoach Ulf Buskqvist:

– Det var en klart rättvis seger för AIK och första matchen i serien där vi var rejält bortspelade. I de andra två matcherna har vi ändå varit med men i dag kom vi inte upp i det som krävs för att ens rubba och hota ett bra AIK. De har väl haft lite missflyt i de inledande seriematcherna men fick lite proppen ur mot oss nu.

Buskqvist fortsätter:

– Vi bjöd på andra målet också och på det första förlorade vi dueller. Sedan var det en otrolig uppförsbacke och AIK kunde spela loss och spela ut och det är ett bra lag. Men jag är missnöjd med att vi inte vann fler mer dueller, kämpade mer, kom rätt i duellspelet och med inställningen.

Ulf Buskqvist är huvudtränare i elitettanlaget Mallbacken.
Ulf Buskqvist är huvudtränare i elitettanlaget Mallbacken. Foto: Fredrik Finnebråth

”Göra en omstart”

Mallbacken har öppnat elitettan med tre nederlag på tre matcher.

– En väldigt tuff start och vi behöver verkligen göra en omstart med att arbeta tillsammans hela veckan för att verkligen komma tillbaka till något och hitta lite positiva känslor inför nästa match på hemmaplan, konstaterar Buskqvist:

– Det är hög tid att dra igång på allvar och förstå allvaret, att vi måste börja minimera misstagen och se till att vi är starkare i duellspelet för att kunna ta poäng. Det handlar om att verkligen göra det ”basic”.

– Vi har mött tre bra och svåra konstgräslag i seriestarten som är duktiga och skickliga. Vi var trots allt nära i de första två matcherna men i dag var vi långt ifrån. Vi får verkligen satsa på nästa hemmamatch och försöka hitta en bättre prestation.

Nästa match för MIF är på lördag 29 april hemma mot Bromölla, och det är trots allt 23 seriematcher kvar att lira.

– Det är många matcher kvar, det är får man ha i åtanke. Men det är dags nu, säger Ulf Buskqvist.

Artikeltaggar

Adelisa GrabusAIKElitettanFotbollIrvina BajramovicMallbackenMallbackens IFMatilda NildénSkytteholms IPUlf Buskqvist

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.