Hoppa till huvudinnehållet

Upptäckardag i Sunne: ”Gamla favoriter och nya smultronställen”

Publicerad:
Vid Sunne Ski & Bike händer det mycket under Upptäckardagen den 6 maj. Foto: Fredrik Finnebråth

Sunne har många besöksmål, men några kanske tas för givna. Därför görs nu en satsning på en mängd smultronställen i kommunen.

– Vi vill att man ska upptäcka de här platserna på nytt. Därför fokuserar vi på dessa genom Upptäckardagen den 6 maj, säger Maria Nordmark, turismutvecklare på Sunne kommun.

Upptäckardagen går till så att man kan hämta en folder, som finns på Sunne turistinformation i Bibliotekshuset från och med den 22 april. Sedan väljer man ut några godbitar ur foldern med kartan och besöker dem lördagen den 6 maj mellan klockan 10-16. Vid varje besöksmål ber man om en stämpel. När man samlat sammanlagt fem stämplar lämnar man in sidan med stämplarna på Sunne turistinformation senast den 10 maj. För att delta i tävlingen behöver man också beskriva sitt bästa smultronställe i Sunne.

– Vi vill att man ska upptäcka de här besöksmålen på nytt och bli ambassadörer för Sunne. Vi vet ju att det är väldigt många som kommer till Sunne på sommaren, som besöker de som bor här. Nu kan man ta chansen att lära känna flera spännande besöksmål; besöka gamla favoriter eller hitta nya smultronställen.

Det kommer att hända mycket i Sunne den 6 maj.

– Sunne Ski & Bike har till exempel en tävling i backen den här dagen. Och vissa gjort ett jätteprogram som till exempel Södra Bergsgården lantbruk & besöksgård. Och i Rottneros park kommer Rottneros parks vänner att hitta på en hel del. Vi hoppas på en riktigt givande upptäckardag, säger Maria Nordmark.

 • ”Vi hoppas på en riktigt givande upptäckardag”, säger turismutvecklaren Maria Nordmark.
  ”Vi hoppas på en riktigt givande upptäckardag”, säger turismutvecklaren Maria Nordmark.
 • Vallarnas alpackor är ett av besöksmålen under Upptäckardagen.
  Vallarnas alpackor är ett av besöksmålen under Upptäckardagen. Foto: Karina Johansson
 • Den 6 maj kan man stämpla in på Mormors glasscafé.
  Den 6 maj kan man stämpla in på Mormors glasscafé. Foto: Kristina Green
 • Hos Ulvsby herrgård kan man delta på vernissage i Kavaljerssalen ”Akvarellister i internationellt möte”. Man kan också vara med på visning i Nya Kronohäktet med Drottning Kristinas badstuga. .
  Hos Ulvsby herrgård kan man delta på vernissage i Kavaljerssalen ”Akvarellister i internationellt möte”. Man kan också vara med på visning i Nya Kronohäktet med Drottning Kris… Foto: Dan Enwall

Besöksmål under Upptäckardagen

Vallarnas Alpackor, Rottneros Park, Ulvsby herrgård, Södra Bergsgården lantbruk & besöksgård, Vackert i Häljeby, Sunne hembygdsgård B&B, Hotell Frykenstrand, Mormors Glasscafé, Selma Lagerlöfs Mårbacka, Selma Spa, Sundsbergs gård, Frykens Pärla, Broby Gästgivargård, Sunne bibliotek - Turistinformation och Sunne Ski & Bike.

Artikeltaggar

BibliotekHotell FrykenstrandParkerRottnerosRottneros parkSelma LagerlöfSunneTurism

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.