Hoppa till huvudinnehållet

De ska driva Tossebergsklätten i sommar: ”Så viktigt besöksmål”

Publicerad:
Nu är det klart vem som ska driva Tossebergsklätten i sommar.
Nu är det klart vem som ska driva Tossebergsklätten i sommar. Foto: Fredrik Finnebråth

Sunne Fastighets AB har sökt ny arrendator till Tossebergsklätten, utan att lyckas. Men nu har man kommit fram till en lösning.

– Kostenheten kommer att driva den i egen regi som café, berättar Sunne Fastighets vd Niclas Jansson för Fryksdalsbygden.

Det var i början av mars, efter att tidigare arrendatorerna avsagt sig att driva verksamheten, som Sunne Fastighets AB började söka ny arrendator till anläggningen. Niclas Jansson berättar att de har haft kontakt med ett par stycken, men att de har tackat nej.

Nu har man alltså kommit fram till att Sunne kommuns kostenhet ska driva café där i sommar. Kostchef Eva-Lena Nilsson berättar:

– Detta kom lite snabbt på, men vi tycker alla att Tossebergsklätten är ett så viktigt besöksmål för både turister och Sunnebor att vi måste hjälpas åt för att hålla det öppet. Och det är inte enbart vi på kostenheten som ska jobba med detta, utan det blir ett samarbete med övriga enheter inom kommunen. Vi ska även försöka få in sommarjobbare, ungdomar från bygden och från Sunne, berättar hon.

Någon matservering planerar man inte för denna sommar.

– Nej, det blir ett café där vi bakar allt bröd själva. Vi ska bland annat försöka använda skrädmjöl från Stöpafors kvarn i bakningen. Detta gör vi i våra egna kök och transporterar sedan brödet till Tossebergsklätten.

Många förknippar platsen med nävgröt. Blir det alltså ingen nävgrötsservering i sommar?

– Vi funderar över om vi kan servera det vid enstaka, utvalda dagar, men det får vi återkomma till, berättar hon.

Målsättningen är att öppna till mors dag och pingst i slutet av maj.

Artikeltaggar

BakningFastigheterNiclas JanssonSunneSunne Fastighets ABSunne kommunTossebergsklättenTurism

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.